Emekli zamlarında son düzlük! Ek zam çalışması tamamlandı… O tarihte yeni rakam netleşecek

Emekli zamlarında son düzlük! Ek zam çalışması tamamlandı… O tarihte yeni rakam netleşecek

SSK ve BAĞ-KUR emeklilerinin beklediği emekli zamlarında son düzlük. Ek zam çalışması tamamlandı. En düşük emekli maaşının yükseltilmesine yönelik farklı senaryoların yer aldığı çalışma, önümüzdeki hafta yapılacak Kabine Toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulacak…

SSK ve BAĞ-KUR emekli maaşlarına iyileştirme yapılmasına yönelik çalışmaların sonuna gelindi. En düşük emekli maaşının yükseltilmesine dair farklı senaryoların bulunduğu çalışma, Kabine Toplantısı’nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulacak.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) 3 Ocak tarihinde %64,77 olarak açıkladığı 2023 enflasyon rakamı ile memur ve emeklilerin maaşlarında ne kadar artış olacağı da belli olmuştu. Memur ve memur emeklisinin maaşında %49,25 oranında artış yaşanırken, işçi ile BAĞ-KUR emeklisinin maaş zam oranı da %37,57 olmuş ve kamuoyunda ek zam beklentisi oluşmuştu.

emekliye-ek-zam-var-mi-1.jpg

EMEKLİYE EK ZAM VAR MI?

Kamuoyunun tepkileri ve beklentileri sonrasında çalışmaya başlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Hazine ve Maliye Bakanlığı düzenlemeyle ilgili hazırlıkların sonuna geldi. Şuan 7.500 TL olan en düşük emekli maaşının yükseltilmesi konusunda farklı senaryoların olduğu çalışma, önümüzdeki hafta yapılacak Kabine Toplantısı’nda Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulacak.

Kabine değerlendirmesi sonrasında belirlenecek çalışma, kamu oyu ile paylaşılacak ve yasalaşması için Meclis’e yollanacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN