Emekliler için büyük gün! Enflasyon farkıyla zamlar ne kadar olacak açıklandı: "Bu en yüksek seviye zam olacak"

Emekliler için büyük gün! Enflasyon farkıyla zamlar ne kadar olacak açıklandı: "Bu en yüksek seviye zam olacak"

Emekli zammı için 1 aydan az bir süre kaldı! Enflasyon farkına eklenecek emekli zam oranı paylaşıldı! Aralık ayı enflasyon verileriyle, emekli maaşları ne kadar olacak? Ünlü ekonomistten emekli maaşı zamlarına dair değerlendirme geldi. İşte tüm detaylar...

Ocak 2024 tarihinde gelecek zamlar ülke gündemine oturdu. Asgari ücret zammıyla beraber emekli ve memur maaşları merak konusu oldu. 2023 yılının ikinci yarısında verilen zamlar emeklileri memnun etmezken, yeni yılda gelecek zam oranından beklenti büyük.

ZAMLAR KESİNLEŞTİ

Maaş zamları 6 aylık enflasyon verilerine göre belirleniyor. Kasım ayının enflasyon verileriyle birlikte, 5 aylık verilere göre emekli zammı yüzde 33 olarak paylaşıldı. Memur ve memur emeklilerine verilecek zam oranı ise yüzde 44 olarak açıklandı.

cccccksiz-1.webp

SSK VE BAĞ-KURLU DOĞRUDAN ALACAK

En düşük emekli maaşında beklenen düzenlemeye dair, ünlü ekonomist Muhammet Bayram'dan, "Bu en yüksek seviye olacaktır!" açıklaması geldi. Milliyet.com.tr'de yaptığı açıklamalar beraber, enflasyon rakamlarının ortaya çıktığını paylaştı.

Enflasyon karşısında emekli gelirlerinin korunması gerektiğini söyledi. Enflasyon rakamlarının önemine değinen ekonomist, yüzde 33,65 oranında fark oluştuğunu, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin doğrudan alacağı bir fark olduğunun da altını çizdi.

memuraveemekliyeyapilacakmaaszamora-zqlq.jpg

EMEKLİLERİN BU ZAM ORANI CEPTE

Ekonomist Muhammet Bayram, memur ve memur emeklisini hedef aldı. Haziran ayında verilen toplu sözleşme zammının çıkartılmasıyla, ocakta yüzde 15'lik zam yüzde 9 seviyelerine geriliyor.

Bu oranın üzerine 5 aylık enflasyon verilerinin de eklenmesiyle zam oranı yüzde 42 - 43 seviyelerine yükseldi. Konuya dair Bakan Işıkhan, yüzde 38 seviyelerine ışık tutmuştu. Zam için beklenen son enflasyon verilerinin kritik öneme sahip olduğu paylaşılarak, yüzde 42 - 43 zam oranının cepte olduğu paylaşıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN