Emeklilerden zam protestosu: Amasız, fakatsız insanca yaşam ücreti istiyoruz

Emeklilerden zam protestosu: Amasız, fakatsız insanca yaşam ücreti istiyoruz

Birleşik Emekliler Sendikası’na üye olan emekliler, maaşlara yönelik yapılan artışların TÜİK verilerine göre değil, 20 yıl önceki alım gücüne göre belirlenmesi için İstanbul’da eylem yaptı. “Elimize geçmesi gereken en düşük emekli aylığı 11 bin 500 TL olmalı” diyen Sendika Başkanı Mahmut Şengül, "Maaş artışlarımızın, TÜİK'in verilerine göre değil, 20 yıl önceki emeklinin alım gücüne göre verilmesini talep ediyoruz." diye konuştu.

Birleşik Emekliler Sendikası üyeleri, İstanbul’un Kartal ilçesindeki meydanda bir araya gelerek 2023'te geçerli olması beklenen maaş zammına yönelik taleplerini dile getirerek protesto yaptı.

Sendika Başkanı Mahmut Şengül, emekliliğin devlete yük değil, bedeli peşin ödenmiş bir hak olduğunu belirtti ve sözlerine şöyle devam etti:

"TÜİK'İN AÇIKLAYACAĞI RAKAMLAR PAZARI YANSITMIYOR”

"Hepinizin bildiği gibi, 3 Ocak'ta TÜİK enflasyon verilerini açıklayacak ve buna göre emekli maaş artışları belirlenecek. Hepimiz biliyoruz ki TÜİK'in açıklayacağı rakamlar, bizlerin çarşı, pazar alışveriş rakamlarını yansıtmadığı gibi, bizlerin hissettiği yüksek enflasyon verilerinin çok altında. Bizler, emekli maaş artışlarımızın, TÜİK'in verilerine göre değil, 20 yıl önceki emeklinin alım gücüne göre verilmesini talep ediyoruz.

"20 YILDA BİZDEN ALINANIN GERİ VERİLMESİNİ İSTİYORUZ"

20 yıl önce en düşük emekli aylığı, asgari ücretin yüzde 35 fazlasıydı. Bu da şu anlama geliyor: Asgari ücret 8 bin 506. Bunun yüzde 35 fazlası, 3 bin lira ediyor. Topladığımızda, bugün elimize geçmesi gereken en düşük emekli aylığı 11 bin 500 TL olmalı. Bizler, yeni bir şey değil, 20 yılda bizden alınanın geri verilmesini talep ediyoruz.

“BAYRAM İKRANMİYESİ ASGARİ ÜCRETE YÜKSELTİLSİN”

Bayramlarda verilen bin 100 TL’nin asgari ücrete yükseltilmesini, kışın her ay bin TL yakacak yardımı yapılmasını ve sağlıkta emekliden katkı payının kaldırılmasını talep ediyoruz. Emeklilik, devlete yük değil, bedeli peşin ödenmiş bir haktır. Amasız, fakatsız, lakinsiz insanca yaşam ücreti istiyoruz."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN