Emeklilere 10 Bin TL ikramiye! Gözler Meclis'e çevrildi, TÜED'nin teklifi kabul edilirse emekli çifte bayram yapacak

Emeklilere 10 Bin TL ikramiye! Gözler Meclis'e çevrildi, TÜED'nin teklifi kabul edilirse emekli çifte bayram yapacak

Milyonlarca emeklinin merakla beklediği emekli maaşı zammıyla ilgili flaş duyuru! Enflasyonun yüzde 68'lere kadar çıkmasıyla birlikte emekliler maaşlarına yeniden artış beklentisine girmiş durumda. Milyonlarca emekli 'Emekli maaşlarına ek zam gelecek mi? Emeklilere ne kadar ikramiye verilecek?' sorularını araştırırken beklenen haber geldi. Emeklilere 10 Bin TL ikramiye! Gözler Meclis'e çevrildi, TÜED'nin teklifi kabul edilirse emekli çifte bayram yapacak!

Emekli maaşı zamlarıyla ilgili flaş açıklama! Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in emekli maaşlarına zam düzenlemesinin yapılmaya başlandığını duyurmasıyla gözler Meclis'e çevrildi. Milyonlarca emekli 'Emekli maaşlarına zam gelecek mi? En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Emekli maaşlarına ne kadar ikramiye verilecek?' sorularını araştırmaya başladı. Beklenen haber geldi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan son dakika olarak duyurdu. Emeklilere 10 Bin TL ikramiye! Kimse bunu beklemiyordu. İşte detaylar haberimizde...

EMEKLİ MAAŞLARINA DEV ZAM GELİYOR! GÖZLER MECLİS'E ÇEVRİLDİ

Çalışmalar hızla devam ederken, önümüzdeki hafta yüksek seviyeli bir toplantı planlanıyor. Bu toplantıda, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan bir araya gelecek. Meclis'e sunulacak düzenleme paketi, emeklilere yönelik maaş iyileştirmelerini içerecek ve maaş artışı için kullanılacak formüller masaya yatırılacak. Bu formüller, emeklilere orantılı artışlar getirebilir ve Temmuz ayında gerçekleşen %25'lik zammın üzerine ek artışlar sağlayabilir.

jhjh-6.jpg

EMEKLİLERE 10 BİN TL İKRAMİYE MÜJDESİ

Maaş artışı için en düşük maaşın 10 bin TL olması beklenirken, Ocak ayında gerçekleşecek enflasyon artışına ek bir refah payı da gündemde. Bu artışların, Ocak zammının %50 üzerine çıkması bekleniyor. Emekli maaşlarına ek olarak, emeklilere ikramiye ödemesi yapılması düşünülmekte. Bu ikramiye ödemesinin bir seferlik olması ve en az 5 bin TL olması planlanıyor. Türkiye Emekliler Derneği ise bu miktarın 10 bin TL olması gerektiğini savunuyor. Eğer bu ikramiye kararı alınırsa, düzenleme Ekim ayında Meclis'e sunulacak.

EMEKLİ ZAMMI NE KADAR OLACAK?

3 hafta aradan sonra bugün kabine toplantısı gerçekleştirilecek. Kabine toplantısında emekli maaşları ile ilgili düzenlemenin konuşulması bekleniyor. Yeminli Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş, "Emeklilere de yüzde 50 artış olacağı kanaatindeyim."

hjjhjh-61.jpg

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Yeminli Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş, "Refah payı eklendiğinde 7500 TL olan en düşük emekli maaşı 11 bin 250 TL seviyesine ulaşacaktır. En düşük memur emeklisi maaşı 9 bin 876 TL’den, 14 bin 814 TL seviyesine gelecektir."

EMEKLİYE 29 EKİM İKRAMİYESİ NE KADAR OLACAK?

Bir kereliğine ödenecek ikramiyenin miktarı üzerindeki çalışmalar devam ederken, ilk olarak masaya 5 bin lira rakamının geldiği ve bu rakam üzerinde uzlaşı sağlandığı bildirildi. Açıklamanın çalışma bittikten sonra ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesi kamuoyuna duyurulması bekleniyor. Konuyla ilgili açıklama geldiğinde haberimize eklenecektir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN