Emeklilere kök maaş çıkmazı! SGK uzmanı kötü haberi verdi: O emeklilere zam yok

Emeklilere kök maaş çıkmazı! SGK uzmanı kötü haberi verdi: O emeklilere zam yok

Emekli kök maaş tartışmaları ülke gündeminde yer alıyor. Çıkmaza giren kök maaş hakkında SGK uzmanından kötü haber geldi. O emeklilere zam yapılmayacağını duyurdu. İşte tüm detaylar...

Emekli maaşlarına yapılacak 3 aylık enflasyon verileri belirlenirken, emekli kök maaşları gündemde yerini aldı. Memur ve emekliler için temmuz ayında yapılacak ara zam hesaplamaları da başladı. Peki, kök maaşlar ne olacak? İşte tüm detaylar...

ÜÇ AYLIK ZAM ORANLARI

Ocak, Şubat ve Mart ayı enflasyon verileri kesinleşti. Milyonlarca emeklinin gündeminde yer alan enflasyon ilk iki ay için yüzde 11,53 olarak belirlenmişti. İlk çeyrekte belirlenen enflasyonla beraber ara zam hesaplamaları da başladı. Enflasyon rakamlarına göre 4A SSK, 4B Bağ-Kur emekli zam oranı yüzde 15,05 olarak hesaplandı.

vsqnz-1658985777-1467.webp

O EMEKLİLER ZAM ALAMAYACAK

Sosyal Güvenlik Uzmanı (SGK) İsa Karakaş, beklenen zam hakkında tahminlerini paylaşarak, kök zamma dikkat çekti. Yüzde 25 oranında bir zam olması halinde, zamların yansımayacağına dikkat çekti.

TGRT Haber'de konuşan Karakaş, TÜİK verilerine değindi. Sıfır zam alacak kişiler olduğundan bahsederek, refah payı hariç yüzde 25 zam gelmesi halinde 8 bin TL ve altı maaş alanların 0 lira zam alacağını belirtti.

o-bankalardan-emekli-maasi-alan-her-ldjw.jpg

BİR EŞİTLEME DAHA BEKLİYOR

Memurlarda zam oranının yüzde 15 olduğunu hatırlatan Karakaş, Toplu Sözleşme ve enflasyon farkını da hesaba katarak, zam beklentisini yüzde 24-25 olarak duyurdu. Emekli sandığı emeklilerinin ise 5-6 puan gerisinde olacağını açıkladı.

Hesaplama yöntemlerinin Toplu Sözleşme'ye göre olduğunu söylerken, memur emeklilerinin daha düşük kalacağını vurguladı. Temmuz 2023 tarihinde ve Ocak 2024 tarihinde eşitleme olduğunu işaret ederek, bir eşitleme daha beklediğini paylaştı.

memuraveemekliyeyapilacakmaaszamora-c18k.jpg

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI O RAKAMA YÜKSELECEK

Kulislerden gelen bilgileri paylaşan İsa Karakaş, kök maaşa kesin çözüm beklediğini söyledi. Büyün kök maaşların 10 bin lira sınırına getirilmesinde yapıldığı gibi, yüzde 25 zam eklendiğinde en düşük emekli maaşının da 12 bin 500 TL olacağına dair tahminlerini açıkladı.

REFAH PAYI VERİLECEK Mİ?

Milyonlarca emeklinin merak ettiği "refah payı verilecek mi?" sorusuna ise, "Hükümet kanadından gelen açıklamalara baktığımız zaman emekli maaşlarının masaya yatırılması söz konusu olacak. Açıklamalara bakıldığında artık emeklilere de refah payı verilmesi elzemdir.” ifadelerini kullanarak açıklık getirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN