Emeklilere müjde gibi müjde: 2 bin liralık ödeme yapılacak! Başvurular başladı, şartları sağlayanların hesabına yatırılacak

Emeklilere müjde gibi müjde: 2 bin liralık ödeme yapılacak! Başvurular başladı, şartları sağlayanların hesabına yatırılacak

Milyonlarca emekli maaşlarına yapılacak olan ek zamma gözünü çevirmiş durumda. Yerel seçimler öncesi ek zam bekleyen emekliler, bekledikleri zammı alamadı ancak maaşlar her geçen gün enflasyon karşısında erimeye devam ediyor. Bu doğrultuda geçinme zorluğu çeken milyonlarca emekliye destek ödemesi yapılırken bir son dakika duyurusu yapıldı. Emeklilere müjde gibi müjde. 2 bin liralık ödeme yapılacak! Başvurular başladı, şartları sağlayanların hesabına yatırılacak. İşte detaylar...

Emekliler maaşlarına gelecek olan zammı didik didik araştırmaya devam ediyor. Enflasyondaki artış ile birlikte maaşlarına ek zam bekleyen emekliler 'Emekli maaşlarına ek zam yapılacak mı? Emekli maaşlarına yeni zam gelecek mi?' sorularını araştırmaya başladı. Gelen son dakika bilgisi ise emeklilerin yüzünü güldürecek. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, son dakika olarak duyurdu. Emeklilere müjde gibi müjde. 2 bin liralık ek ödeme yapılacak. Başvurular başladı, şartları sağlayanların hesabına yatırılacak.

EMEKLİLERE MÜJDE GİBİ MÜJDE! 2 BİN LİRALIK ÖDEME YAPILACAK

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, emeklilerin rahat bir nefes alması için yeni bir destek ödemesi başlattı. Bozbey, emeklilerin bütçesine katkı sunmak, harcamalarına destek olmak için çalışmaları sürdürdüklerini belirterek, “Bu kapsamda, ihtiyaç sahibi emeklilerimize 2000 TL değerinde destek çeki dağıtımına başlıyoruz” ifadelerini kullandı.

yeni-proje-2024-05-19t101526-533.jpg

ŞARTLARI SAĞLAYANLARIN HESAPLARINA YATIRILACAK

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bursa’yı sosyal belediyecilikle buluşturmanın ve verilen sözleri bir bir tutmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı öncesinde sadece gençleri değil, olgun gençleri de unutmadıklarını dile getiren Başkan Bozbey, “Emekli hemşehrilerimizin bütçesine katkı sunmak, bir nebze de olsa harcamalarına destek olmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu kapsamda, ilk olarak ihtiyaç sahibi emeklilerimize 2000 TL değerinde destek çeki dağıtımına başlıyoruz. Kurban Bayramı’nda dağıtımına başlanacak olan destek çekleri için 16-26 Mayıs tarihleri arasında bbbsosyalyardimlar.bursa.bel.tr web sayfamız ya da Sosyal Hizmet Daire Başkanlığı’na gelerek dilekçeyle başvuruda bulunabilirsiniz. Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak dayanışma ağıyla tüm kenti saracak, ihtiyaç sahibi tüm hemşehrilerimize ulaşacağız. Vatandaşımızın hayatına dokunan, yaşanan ekonomik krizin etkilerini azaltacak sosyal projelerle Bursa’mıza hizmet etmeye devam edeceğiz. Tüm büyüklerimi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum” dedi.

yeni-proje-2024-05-19t101539-589.jpg

ASGARİ ÜCRET VE EMEKLİYE ARA ZAM OLACAK MI?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücret ve emeklilere ara zammın gündemde olmadığını ifade etti.

Bakan Işıkhan, sorulan bir soru üzerine, "Temmuzda ara zam yok başta nasıl karar aldıysa süreç öyle işleyecek. En düşük emekli aylığı 10 bin lira. Zaten temmuz ayında enflasyondan ya da sözleşmeden kaynaklanan farklar emekli aylıklarına yansıtılacak. Bunun dışında asgari ücrete ara zam düşünmüyoruz." ifadelerini kullandı.

Buna göre; Temmuz ayında asgari ücretli ve emekliye ara zam yapılmayacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN