Fahiş fiyatlara ve eğitimciye şiddete karşı mücadele yasalaşıyor: Meclis'te yoğun hafta

Fahiş fiyatlara ve eğitimciye şiddete karşı mücadele yasalaşıyor: Meclis'te yoğun hafta

TBMM, fahiş fiyatlarla mücadele, eğitimcilere yönelik şiddeti önleme ve Milli Savunma ve Ulaştırma Bakanlıklarında yapısal değişiklikler yapma gibi önemli konularda yasal düzenlemeler yapmayı hedefliyor. Bu düzenlemelerin tamamlanması halinde, hem piyasada istikrar sağlanması hem de eğitim çalışanlarının haklarının korunması amaçlanıyor.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda fahiş fiyat ile mücadeleye dair kanun teklifinin görüşmelerine devam edilecek. Ekonomim'in haberine göre, eğitimcilere yönelik şiddete cezayı artıracak düzenlemenin bu hafta AK Parti grubunda değerlendirilmesi bekleniyor.

FAHİŞ FİYATLARA KARŞI SIKI DENETİM

Fahiş fiyat uygulamalarına ağır yaptırımlar getiren kanun teklifi görüşmeleri devam ediyor. Piyasa dengesini bozan işletmelere 1 milyon liraya kadar para cezası verilebilecek.

Stokçulara 12 milyon liraya kadar ceza ve 6 güne kadar kepenk kapatma cezası uygulanabilecek.

DIŞİŞLERİ TEŞKİLATINI GÜÇLENDİRME VAKFI

Dışişleri Teşkilatını Güçlendirme Vakfı'nın kurulmasına ilişkin kanun teklifi bu hafta Genel Kurul'da ele alınacak.

EĞİTİMCİLERE YÖNELİK ŞİDDETE CAYDIRICI CEZALAR

Eğitimcilere yönelik tehdit, hakaret, direnme ve saldırı gibi suçlarda cezalar yüzde 50 artacak. Şiddet olaylarında hapis cezası ertelenemeyecek ve tutuksuz yargılama yolu kapatılacak.

MİLLİ SAVUNMA VE ULAŞTIMA BAKANLIKLARINDA YAPISAL DEĞİŞİKLİK

Milli Savunma Bakanlığı'nın teşkilat yapılanmasını içeren 50 maddelik kanun teklifi Meclis'e sunulacak. Ulaştırma Bakanlığı'nın limanlara yönelik uygulamalarda değişiklik yapan kanun teklifi de gündemde.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN