Emekliye büyük müjde! Zamlar yıl başına kalmadan geliyor, emekli bu yıl başına cebinde parayla girecek

Emekliye büyük müjde! Zamlar yıl başına kalmadan geliyor, emekli bu yıl başına cebinde parayla girecek

Son dakika... Emekli maaşı zamlarıyla ilgili flaş gelişme! Ekonomi ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in emekli maaşlarına ek zam için çalıştıklarını belirtmesinin ardından gözler Meclis'e çevrildi. Milyonlarca emekli 'Emekli maaşlarına ek zam gelecek mi? En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Emekli maaşlarına ne kadar zam bekleniyor?' sorularını araştırırken güzel haberi Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu. Emekliye büyük müjde! Zamlar yıl başına kalmadan geliyor.

Emekli maaşları zamlarıyla ilgili flaş gelişme! Enflasyonun yüzde 68'lere kadar çıkmasının ardından gözler emekli maaşlarına çevrildi. Milyonlarca emekli maaşlarına ek zam beklerken Ekonomi ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten ilk açıklama gelmişti. Bakan Şimşek emekli maaşlarına zam çalışmalarının devam ettiğini belirtmişti. Yapılan açıklama sonrası vatandaşlar 'Emekli maaşlarına ne kadar zam gelecek? En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Emekli maaşlarına ek zam gelecek mi?' sorularını araştırmaya başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan güzel haber geldi. Zamlar yıl başına kalmadan geliyor, emekli bu yıl başına cebinde parayla girecek. Bu zammı duyan emekliler çifte bayram yaşayacak. İşte son dakika emekli maaşı zam haberinin detayları...

EMEKLİLERE BÜYÜK MÜJDE! O TARİHTE DEV ZAM GELİYOR

ABD'de ekonomiye ilişkin değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Emekliye zamda 2024'e kararını vererek gireceğiz, fazla uzamaz bakanlarımız çalışıyor." demişti. Ankara kulislerinden gelen ilk bilgilere göre, yasal düzenleme ekim ayında Meclis gündemine gelecek, yılbaşından önce de Genel Kuruldan geçip yasalaşacak.

gfgf-70.jpg

Bu konudaki çalışmalar, tamamlandıktan sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığındaki Kabine toplantısında görüşülecek. Ardından TBMM'deki süreç başlayacak. Çalışmanın ekim ayında Meclis'in açılmasıyla yasa teklifi olarak Meclis Başkanlığı'na sunulması bekleniyor. Yasal düzenlemenin ekim ayında Meclis gündemine gelmesi, yılbaşından önce de Genel Kuruldan geçerek yasalaşması öngörülüyor.

EMEKLİ ZAMMI NE KADAR OLACAK?

TRT Haber'in haberine göre memur maaşlarına dikkati çeken Işıkhan, emekli maaşlarına yönelik çalışmaların devam ettiğine vurgu yaptı. Işıkhan, "Memur ve memur emeklilerimiz için enflasyon hedeflemelerine göre Ocak 2024’te yapılacak artış yaklaşık yüzde 50'ye yaklaşacaktır. En düşük devlet memuru maaşı 22 bin 17 liradan yaklaşık olarak 33 bin lira seviyelerine çıkacaktır." dedi.

hghg-49.jpg

Emekli maaşıyla ilgili de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği talimat doğrultusunda çalışmaların sürdüğünü kaydeden Işıkhan, "Çalışma tamamlandığında Cumhurbaşkanımıza sunulacaktır. İktidarımız boyunca emeklilerimizi, işçilerimizi, memurlarımızı enflasyona ezdirmedik. Bundan sonra da aynı anlayışla devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

EMEKLİYE 5 BİN TL İKRAMİYE VERİLECEK Mİ?

Cumhuriyetin 100'üncü yılı sebebiyle emekliye tek seferlik üçüncü ikramiye verileceği yönünde iddialar gündeme geldi. Bir kereliğine ödenecek ikramiyenin miktarı üzerindeki çalışmalar devam ederken, ilk olarak masaya 5 bin lira rakamının geldiği ve bu rakam üzerinde uzlaşı sağlandığı bildirildi. Açıklamanın çalışma bittikten sonra ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesi kamuoyuna duyurulması bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (44)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
44 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN