Emekliye ek zam mı geliyor? Ünlü ekonomist Şubat ayı diyerek zam için tarih verdi: “Üzerini Erdoğan tamamlayacak”

Emekliye ek zam mı geliyor? Ünlü ekonomist Şubat ayı diyerek zam için tarih verdi: “Üzerini Erdoğan tamamlayacak”

Emekli zam oranlarının belli olmasının ardından gözler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çevrildi. Emeklilerin maaşlarına %37,56 oranında zam uygulanacağı TÜİK verileri ile kesinleşirken, “Emekliye ek zam mı geliyor?” sorusu da gündem oldu. Ekonomist Nedim Türkmen ise, “Üzerini Erdoğan tamamlayacak” diyerek ek zam için tarih ve oran verdi. İşte detaylar…

Milyonlarca emeklinin beklediği zam oranı sonunda açıklandı. TÜİK, tarafından açıklanan Aralık ayı enflasyon oranı %2,93; 6 aylık enflasyon %37,57; yıllık enflasyon ise %64,77 oldu. Enflasyon rakamlarının belli olmasıyla birlikte emekli maaşlarına da bu yıl minimum %37,56 oranında zam geleceği netleşmiş oldu.

Zam oranının netleşmesinin ardından ise gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çevrildi. Asgari ücret, memur ve memur emeklisine yeni yılda neredeyse %50’lik zam yapılmasının ardından SSK ve BAĞ-KUR emeklilerinin de beklentisi arttı.

emekliye-ek-zam-2.jpg

“CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ÜSTÜNÜ TAMAMLAYACAKTIR”

Sözcü TV’de konuşan Ekonomist Nedim Türkmen, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın emekli maaş zamlarına eklemede bulunacağını söyleyerek oran ve tarih verdi. “Cumhurbaşkanı Erdoğan üstünü tamamlayacaktır” diyen Türken, şunları aktardı:

"Emekliler şu an için yüzde 37,56 zam alacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan üstünü tamamlayacaktır ancak Şubat ayında tamamlayacak. Yasa çıkması gerekiyor. Şubat ayının ortasına doğru burada bir düzenleme ile refah payıyla bunun yüzde 50'ye tamamlayacağını söyleyebiliriz.

emekliye-ek-zam-1.jpg

En düşük emekli maaşının 7 bin 500 TL'den 12 bin 500 TL'ye çıkarılacağını düşünüyorum. Bu temel aylık ücreti olacak ama bazıları 13 bin-14 bin TL alacak."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN