Emekliye ek zamda oransal artış seçeneği: İşte masadaki rakam

Emekliye ek zamda oransal artış seçeneği: İşte masadaki rakam

2023 yılı toplu sözleşme kaynaklı memur emeklileriyle işçi emeklilerinin aldığı zam oranlarındaki farkın yaklaşık 12 puan olması sonrası vatandaşlar zam oranlarında eşitlik sağlanması taleplerinde bulunmaya devam ediyor. Emekli ve memur arasındaki zam farkının giderilmesi için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nca oransal bir düzenleme yapılması planlanıyor. Bu durumda en düşük emekli maaşı 10 bin TL olacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 5 ay önce körfez bölgesi ziyaretinden dönüşünde uçakta emeklilere yönelik önemli mesaj vermiş, memurlara yapılan zammın tatmin edici bulunmasına rağmen, emeklilere yapılan zammın yetersiz bulunmasının hatırlatılması üzerine, “Emekliler noktasında yıl sonu itibarıyla yeniden bir değerlendirme yapmamız söz konusu” açıklaması yapmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekli maaşlarına açıklanacak enflasyon oranından (yüzde 37.50) daha fazla bir zam yapılacağını bildirirken, özellikle işçi emeklilerinde ve BAĞ-KUR emeklilerinde aslında Ocak zammının daha yüksek olacağı merak konusu olmuştu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz yılbaşından önce yayımlanan bir röportajında, “SGK ve BAĞ-KUR emeklilerine de enflasyona göre zam yapılacak. Ancak bu grubun aylıkları yılın ikinci yarısında görece daha yüksek artacak” cevabını vermiş ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bahsettiği farklı zam oranını 6 ay daha ötelemişti.

ZAM ORANI EŞİTLENECEK Mİ?

Zam oranının eşitlenmesi için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nca oransal bir düzenleme yapılması planlanıyor.

NTV Ankara Temsilcisi Ahmet Ergen’in haberine göre Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, emekli maaşlarında oransal artış için yeni bir çalışma başlattı. Buna göre, kök maaşı 7 bin 500 TL altında olan emekliler için bir düzenleme yapılacak. Maaşı 7500-10 bin TL arasında olanlarla onların üzerinde maaş alanların durumu ise şimdilik netlik kazanmamış durumda. Ancak, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinin yaklaşmış olması çalışmanın kapsamını genişletebilir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN