En düşük emekli aylığı 15 bin TL oluyor! Milyonlarca emekliyi bayram ettirecek zam için tarih duyuruldu

En düşük emekli aylığı 15 bin TL oluyor! Milyonlarca emekliyi bayram ettirecek zam için tarih duyuruldu

Emekli maaşı zam haberleri milyonlarca kişi tarafından yakından takip ediliyor. Temmuz ayında yapılan yüzde 25'lik zam emekliyi tatmin etmezken gelen çağrılar üzerine AKP'li kurmaylar harekete geçti. Ocak ayını işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, güzel haberi duyurmuştu ancak bir sürprizde SGK uzmanı Özgür Erdursan'dan geldi. En düşük emekli aylığı 15 bin TL oluyor! Uzman isim tarih vererek açıkladı. Milyonlarca emekli bu haberle bayram edecek.

Emekli maaşı zammıyla ilgili flaş gelişme! Milyonlarca emekli Temmuz zammının ardından 'En düşük emekli maaşı ne kadar oldu? Emekli maaşlarına yeni zam gelecek mi?' sorularını araştırmaya başladı. Kulislerde birçok rakam dolaşırken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni zam için Ocak ayını işaret etmişti. Herkesin gözü Ocak ayına çevriliyken SGK uzmanı Özgür Erdursun'dan flaş bir açıklama geldi. En düşük emekli aylığı 15 bin TL oluyor! Milyonlarca emekliyi bayram ettirecek zam için tarih duyuruldu. İşte son dakika emekli maaş zam haberinin detayları...

MAAŞ ZAMMI ENFLASYON KARŞISINDA HIZLA ERİDİ

Temmuz ayında emekli aylıklarını yüzde 25 zam yapılmıştı. Gelen zam ilk önce tatmin ediciydi ancak artan enflasyon ve dolar kuru sonrası zam kısa sürede eridi. Gelen artış 7 bin 500 TL düzeyinde kalırken Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, emekli aylıklarına bir an önce kök ücrete yansıyacak şekilde tıpkı memurlar gibi 8 bin 77 lira seyyanen iyileştirme yapılması talebinde bulundu.

gfgfgfgffg-5.jpg

EN DÜŞÜK EMEKLİ AYLIĞI 15 BİN TL OLUYOR!

Konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulunan ünlü SGK uzmanı Özgür Erdursun, yaptığı son paylaşımında en düşük emekli aylığının 15 bin TL olacağını belirtrrek tarih verdi. Beklenen zam için önemli detaylar paylaşan Erdursun, şunları söyledi:

"Ekim ayında Meclis’in de açılmasıyla büyük ihtimalle yerel seçimlerin startı siyasiler tarafından verilecek. Seçim öncesinde Ocak 2023 döneminde daha yüksek zam yapılacaktır ama onun öncesinde ekim ayında bu konu daha da konuşulacaktır. Ama hükümet acele etmeyecektir. Bunun içinse ocak ayını bekleyip Mart 2024’teki yerel seçim öncesi daha yüksek oranda zam yapacaktır.

UZMAN İSİM TARİH VEREREK DUYURDU

En düşük emekli aylığı bu durumda 15 bin lira olur. En düşük emekli aylığı uygulaması da ortadan kalkar. Herkese aynı oranda zam yapıldığı için en azından bundan sonraki süreçte daha yüksek prim ödeyenler dezavantajlı olmaktan çıkar. Gerçek bildirimlerle çok kişi sigortalı olur, devletin de kasasına para girer diye düşünüyorum."

fggfgf-2023-08-02t113411-367.jpg

EMEKLİYE EK ZAM OLACAK MI?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından değerlendirmelerde bulundu. Ekonomiye yönelik önemli mesajlar veren Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi; Asgari Ücret ve Emekli maaşlarıyla ilgili bir huzursuzluk ortaya çıktı. Kamu işçisi, memuru nasıl ortada bırakmadıysak çalışanından emeklisine hiç kimsenin mağduriyetinin kalıcı olmasına rıza göstermeyiz. Ek bütçede deprem bölgesinin kalkınmasını sağlayacak projelere verdik. Hem bütçe gelirlerini artırmaya hem de bütçe dışı kaynak sağlamaya yönelik çalışmalarımızın semarisini gördükçe kendini mağdur hisseden tüm kesimlerin gönlünü mutlaka alacağız. Bunu da çok gecikmeden yılbaşı civarı neticeye ulaştırmayı bekliyoruz. Milletimizin serinkanlı olarak bize güvenmelerine ve ülkelerinin geleceğine sahip çıkmayı istiyorum.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN