En ucuz iPhone 14 bu ülkelerde! Yurt dışından ucuza iPhone 14 fırsatı: Türkiye pahalılıkta ikinci sırada...

En ucuz iPhone 14 bu ülkelerde! Yurt dışından ucuza iPhone 14 fırsatı: Türkiye pahalılıkta ikinci sırada...

Son zamanlarda sık sık gündemde yer alan yurt dışı iPhone 14 fiyatlarına dair detaylar paylaşıldı. Apple tarafından ülkemizde son olarak yüzde 10 oranında zam yapılmıştı. Bu zamlar üzerine milyonlarca vatandaş yurt dışı iPhone fiyatlarını araştırmaya başladı. Peki iPhone 14 en ucuz ve en pahalı hangi ülkelerde satılıyor? İşte tüm detaylar...

İPHONE 14 BU ÜLKELERDE ÇOK UCUZ

Dünya üzerinde yaşanan zamları süreçten ülkemizde büyük bir oranda etkilendi. Kur farkının sürekli olarak açılması ile birlikte vergi oranlarının da eklenmesiyle telefon fiyatları ateş pahası oldu. Özellikle iPhone cep telefonlarındaki fiyat artışı sonrasında vatandaşlar kredi çekerek ya da başka yollar ile iPhone cep telefonuna sahip olabiliyor.

Küreselde yaşanan zamlardan etkilenen Türkiye'de geçtiğimiz günlerde bir zam daha yapıldı. Apple tarafından alınan karar ile iPhone cep telefonu modellerinde yüzde 10 oranında zam yapıldı. İPhone cep telefonu hayali kuran vatandaşlar bu zam sonrasında resmen vazgeçti.

Son çıkan iPhone 14 modelinin çok pahalı olması nedeniyle vatandaşlar yurt dışı fiyatlarını araştırmaya başladı. Haberimizde yer alan fiyatlar Apple Store resmi fiyat listelerinden alınarak hazırlandı. Buradaki fiyatları Apple Store mağazalarında satılan fiyatlar ile aynı olduğunun altını çizmek isteriz.

ios-14-app-library-teaser-005.jpg

TÜRKİYE İKİNCİ SIRADA

Türkiye'de yer alan iPhone 14 cep telefonu ile ABD'den alacağınız iPhone 14 cep telefonu arasında uçurum var. Türkiye, iPhone cep telefonlarında en pahalı satış yapan ikinci ülke konumunda yer alıyor.

Dolar bazında düşünüldüğünde Brezilya 21 dolar kadar bir farkla Türkiye'nin üzerinde yer alarak birinciliğe yerleşiyor. İPhone 14'ün en pahalı olduğu ülke Brezilya olurken en pahalı olduğu ikinci ülke Türkiye olarak ifade ediliyor.

fmsrwg1ucaeljat.jpg

EN UCUZ İPHONE HANGİ ÜLKELERDE

Her ülkenin ve bölgenin kendine ait vergilendirme sistem ile fiyatlar ABD'de bile bölge bölge değişebiliyor. ABD'de iPhone 14 pro almak isteyen birisi en az 850 dolar ödeyerek sahip olabilir. En ucuz iPhone 14 satılan ülkelerde ise ilk sırada Avusturalya yer alıyor. Satın almak için 848 dolarınızın olması yeterli. İkinci sırada ise Çin ve Güney Kore yer alıyor. Bu ülkelerde 857 dolar karşılığında iPhone 14 sahibi olabilirsiniz.

Başka bir ülkeden cihaz satın almak istediğinizde TL cinsinden maaliyeti öğrenmek için şu adımları izlemeniz gerekiyor;

  1. Telefonu almak istediğiniz ülkenin resmi Apple Store fiyatını baz alın.
  2. Daha sonra resmi fiyatı güncel kur ile çarparak TL değerini bulun.
  3. Bulduğunuz değere Türkiye Cumhuriyeti’nin pasaport kayıt işlemi fiyatını ekleyin. Bu da 6 bin 91 TL’ye tekabül etmekte.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN