Nureddin Nebati'den ilginç enflasyon yorumu: Kasımda boynunu, aralıkta belini kırdık

Nureddin Nebati'den ilginç enflasyon yorumu: Kasımda boynunu, aralıkta belini kırdık

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, bugün TÜİK tarafından açıklanan rakamlardan önce enflasyonun son üç aydaki seyri hakkında konuştu. Nebati, AA ve İTO anketi ve verilerinin üzerinde çıkan enflasyon rakamlarına rağmen, "Kasım ayında boynunu, aralık ayında belini kırdık" şeklinde konuştu.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2022 yılının ilk ayına dair enflasyon verilerini bugün duyurdu. Açıklanan rakamlara göre; yıllık enflasyon yüzde 57,68 olup, son 11 ayın en düşük seviyesi olarak kayıtlara geçti. Ocak ayı enflasyonu ise aylık 6,65 oldu.

AA'NIN RAKAMLARININ ÜZERİNDE

AA Finans'ın ekonomistlerin ocak ayı enflasyon beklentilerinin ortalamasına (yüzde 3,66) göre bir önceki ay yüzde 64,27 olan yıllık enflasyonun yüzde 53,26'ya gerileyeceği hesaplanmıştı. Bununla birlikte, ekonomistlerin 2023 sonu enflasyon beklentisi yüzde 44,55 düzeyinde oluştu. Yapılan ankete göre; ekonomistlerin ocak ayı enflasyon beklentilerinin ortalaması yüzde 3,66 oldu.

İTO

İstanbul Ticaret Odası (İTO) ise ocak ayı için aylık enflasyonu yüzde 5,94, yıllık enflasyonu yüzde 79,68 açıklamıştı.

BAKAN NEBATİ'DEN RAKAMLARIN AKSİNE YORUM

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, TÜİK rakamları açıklanmadan saatler önce enflasyonu daha aşağılara indireceklerini belirterek, İTO ve AA'nın verilerinin aksine konuştu. Nebati, "2022 yılını küresel yüksek bir enflasyonla geçirmiş olsak da kasım ayında düşüşe başladı. Bu eğilim aralık ayında da artarak devam etti. Kasım ayında boynunu, aralık ayında belini kırdık" şeklinde konuştu.

'Enflasyonu inşallah çok daha aşağılara da indireceğiz'

Bakan Nebati, bu başarıların ardında soluksuz bir gayret, adanmışlık ve cesaret, 20 yıldan bu yana oluşturdukları etkin, güçlü ve sarsılmaz temeller olduğu gibi geçen yıl devreye aldıkları Türkiye Ekonomi Modeli olduğunu dile getirerek şöyle devam etti:

"Türkiye Ekonomi Modeli, üretim odaklı ve kapsayıcı bir büyümeyle inşa etmeye devam ettiğimiz güçlü yarınlarımızın, yani Türkiye Yüzyılı'nın da teminatı niteliğindedir. Bizler yatırımda, istihdamda, üretim ve ihracatta beraberce atılımlar yapmaya devam ederken ülkemizi bu kulvarların her birinde çok daha ilerilere yine birlikte taşıyacağız.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (16)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
16 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN