Enflasyon açıklaması sonrası asgari ücret zammında flaş gelişme! Temmuz zammı son dakika açıklandı

Enflasyon açıklaması sonrası asgari ücret zammında flaş gelişme! Temmuz zammı son dakika açıklandı

Asgari ücret zammı ile ilgili flaş gelişme. Temmuz ayına yaklaştıkça asgari ücret zammı ile ilgili oranlar netleşmeye başladı. Ünlü ekonomist asgari ücrete gelecek olan zammı tek tek açıkladı. Enflasyon açıklaması sonrası asgari ücret zammında flaş gelişme! Kimse bu rakamı beklemiyordu. Peki asgari ücrete ne kadar zam yapılacak? Temmuz'da asgari ücrete ne kadar zam gelecek? İşte asgari ücret Temmuz zammı son dakika açıklaması...

Seçimin ardından yeni kabine açıklandı. Yeni kabine ile birlikte gözler Temmuz'da zam yapılacak olan asgari ücrete çevrildi. Milyonlarca çalışan 'Asgari ücrete ne kadar zam yapılacak? Temmuz'da asgari ücret ne kadar olacak?' sorusunu araştırıyor. Ekonomist Muhammet Bayram, enflasyon oranlarının belli olmasının ardından asgari ücrete gelecek olan zam oranlarını açıkladı. Kimse bu rakamı beklemiyordu! Temmuz zammında flaş gelişme. İşte detaylar...

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) mayıs ayına ilişkin Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) rakamlarını açıkladı. Buna göre yıllık enflasyon yüzde 40 seviyesinin altına gerilemiş oldu.

ASGARİ ÜCRETE NE KADAR ZAM YAPILACAK?

Açıklanan enflasyon verileri sonrası asgari ücrete gelecek olan zam ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Ekonomist Muhammet Bayram, şu yorumlarda bulundu:

"Mehmet Şimşek’in açıklamalarına bakacak olursa rasyonel zemine oturulacağı açıklamaları var. Biz enflasyonun maliyet kaynaklı olduğundan bahsetmiştik. Enflasyonun hızlı bir şekilde düşüşe geçeceğinden bahsetmiştik. Mehmet Şimşek, açıklanabilir, şeffaf, tutarlı, uluslararası normlara uygun ekonomi politikası uygulanacağını söyledi. Memur maaşları, asgari ücret artışlarında önceki dönemde verilen sözlerin tutulacağını bilmeliyiz. En düşük memur maaşı 22 bin TL seviyesine geldi.

gfgf-13.jpg

"GÜVEN VE İSTİKRARLA VERİLEN SÖZLER TUTULACAK"

Enflasyon oranlarına bakacak olursak yüzde 15-16 bir enflasyon var. Yüzde 15-16 zammı kimse kabul etmez. En düşük emekli maaşları 7500 liraya artırılmıştı. 7500 üzerinden kademeli artış yapılacağı söylendi. Enflasyonun daha kısa vadeli değil orta vadede dizginlenebileceği, politikaların orta vadede belli olabileceği bir dönem yaşıyoruz. Piyasada olumlu bir hava var. Mehmet Şimşek gelmeseydi dahi burada teveccüh ve güven sayın Cumhurbaşkanının kendinedir. Güven ve istikrar sürdürülebilir olacağı için memur, emekli, asgari ücretliye verilecek sözler tutulacaktır.

ghgh-4.jpg

TEMMUZ AYINDA YAPILACAK OLAN ZAMMI AÇIKLADI!

Çalışma Bakanı asgari ücrette 500 dolar seviyesini boşuna telaffuz etmedi. 500 dolar seviyesi şu anda 11 bin TL civarında. Yüzde 40-45 artış olursa 12 bin TL’ye çıkacağını öngörüyorum. Asgari ücrete yapılacak zam önemli. Asgari ücrete yüzde 40 artış yapılacağını diğer ücretlerin bu orandan faydalanacağını. Memurlara da en düşük memur maaşı 22 bin TL seviyesindeydi yine aynı oranlarda artış yapılacağını bekliyorum."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN