Enflasyon yüzde 38.21’e indi! İşte yeni memur ve emekli maaşları... Merakla beklenen açıklama geldi

Enflasyon yüzde 38.21’e indi! İşte yeni memur ve emekli maaşları... Merakla beklenen açıklama geldi

Milyonlarca memur ve emeklinin dört gözle beklediği 6 aylık enflasyon oranları açıklandı. Yıllık enflasyon yüzde 38,21'le son 18 ayın en düşük seviyesine indi. Açıklanan rakamlar sonrası gözler yen memur ve emekli maaşlarına çevrilmiş durumda. Vatandaşlar '2023 en düşük memur maaşı ne kadar oldu, yüzde kaç yükseldi? Zamlı memur maaşları ne zaman yatacak?' sorularını araştırırken AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler'den son dakika açıklaması geldi. İşte yeni memur ve emekli maaşları...

Memur ve emekli maaşlarında yapılacak olan zamlarda kritik viraja girildi. Milyonların beklediği enflasyon rakamları açıklandı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan rakamlarda yıllık enflasyon yüzde 38,21'le son 18 ayın en düşük seviyesine indi. Yapılan açıklama sonrası en düşük memur maaşının 22 bin liraya çıkması için Meclis'e yasa teklifi sunuldu. Peki 2023 en düşük memur maaşı ne kadar oldu? Memur ve emekli maaşlarına ne kadar zam yapıldı? Zamlı memur maaşları ne zaman yatacak? Merakla beklenen açıklama geldi. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler son dakika olarak açıkladı. İşte 2023 yeni memur ve emekli maaşları...

AK PARTİ'DEN İLK AÇIKLAMA GELDİ! MEMUR MAAŞLARINA DEV ZAM

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) merakla beklenen 6 aylık enflasyon rakamlarını açıkladı. Açıklanan verilere göre, yıllık enflasyon yüzde 38,21'le son 18 ayın en düşük seviyesine indi. En düşük memur maaşının 22 bin liraya çıkması için Meclis'e yasa teklifi sunuldu. Buna göre memurlara enflasyon farkı dışında 8 bin 77 lira seyyanen zam verilecek. Emekliler de refah payıyla birlikte en az yüzde 30 zam bekliyor. Konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulunan AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, şunları söyledi:

"Uzun zamandır yapılan çalışmaya son şeklini verdik. Teklifi başkanlığa sunduk. 17 maddeden oluşuyor. Teklifle tüm memurların ücretlerinde seyyanen 8077 TL'lik artış öngörüyoruz. En düşük memur maaşı temmuzda 22 bin 17 TL'ye çıkacak. Artış oranı yüzde 86'yı buluyor. Ortalama memur maaşı 25 bin 15'ye çıkacak. Temmuz artış oranı yüzde 74'e karşılık geliyor."

hjhjhj-2023-07-06t100707-178.jpg

EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI NE KADAR OLDU?

Memur ve emeklilerin maaş zamlarına ilişkin kanun teklifi bugün Meclis'e sunulacak. Memur ve memur emeklilerine sözleşme ve enflasyon farkına ek olarak refah payı verilecek. Teklifle en düşük memur maaşı 22 bin liraya yükseltilecek. İşçi ve Bağ-Kur emeklilerinin aylıklarına da refah payı eklenecek. Emeklilere kademeli artış bekleniyor.

MEMUR VE EMEKLİYE ZAMLI MAAŞLAR NE ZAMAN YATACAK?

Memurlar yılda iki kez toplu sözleşme ve enflasyon farkından kaynaklanan yüzde oranında zam alıyorlar. Memurlar 15 Temmuz'da toplu sözleşme ve enflasyon farkından kaynaklanan yüzde 17,55'lik zamma ek olarak seyyanen 8 bin 77 lira zamlı maaş alacaklar.

hjhjhj-2023-07-06t100725-772.jpg

6 AYLIK ENFLASYON FARKI NE KADAR OLDU?

Memur ve emekliye yapılacak zam oranını etkileyecek 6 aylık enflasyon ise yüzde 19,77 olarak gerçekleşti. Bu rakam milyonlarca memur ve emeklinin zammı için kritik önem taşıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN