Erdoğan-Biden zirvesi dolar ve euroyu nasıl etkiledi?

Erdoğan-Biden zirvesi dolar ve euroyu nasıl etkiledi?

Merakla beklenen Erdoğan-Biden zirvesinde piyasaları etkileyecek bir gelişme yaşanmadı. Hafifi yükselen dolar ve euro kuru bu sabah yatay seyrediyor. Gözler Fed ve Merkez Bankası'nın faiz kararlarında olacak.

Piyasaların haftalardır merakla beklediği kritik Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Joe Biden zirvesi dün gerçekleşti. Kritik görüşme öncesi kadar piyasaların fiyatlayabileceği olumlu ya da olumsuz mesaj çıkmazken döviz kurları belirsizlik ortamı oluşması nedeniyle sınırlı olsa da yukarı yönlü hareket etti.

DOLAR VE EURO YATAY SEYREDİYOR

Buluşma öncesinde 8,40 seviyelerinde seyreden dolar/TL, 8,47'nin üzerine çıktı ve gece boyu bu düzeyde hareket etti. Sabah saatlerinde ise dolar/TL 8,46'dan değerleniyor. Euro/TL ise dolar/TL ile aynı grafikleri çizdi ve 10,20'den 10,27-10,28 bandına yükseldi. Kur bu sabah ise 10,26'dan işlem görüyor.

GÖZLER FED VE MERKEZ BANKASI'NDA

Brüksel'deki Erdoğan-Biden Zirvesi'nin ardından kurlar yarın akşam açıklanacak olan Fed ve perşembe günkü Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) faiz kararlarında olacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN