Ev fiyatları yine fırlayacak! Hatice Kolçak tarih verdi: Ev alacaklar elindeki fırsatı kaçırmasın

Ev fiyatları yine fırlayacak! Hatice Kolçak tarih verdi: Ev alacaklar elindeki fırsatı kaçırmasın

Ekonomiye dair yaptığı yorumlarla sık sık gündeme gelen ekonomist Hatice Kolçak, bu kez de ev fiyatlarına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Ev alacaklara seslenen uzman isim fiyatların yine fırlayacağının altını çizdi. İşte konuya ilişkin detaylar…

Yatırımcıların yakından takip ettiği ekonomist Hatice Kolçak, piyasaya ilişkin analizlerini paylaşmaya devam ediyor. Altından dolara kadar her alanda bilgilerini aktarmaya çalışan uzman isim bu kez “alım fırsatı” diyerek konut piyasasına ilişkin değerlendirmelerini paylaştı. Konut fiyatlarının fırlayan acı döneme dikkati çeken Kolçak, ev almak isteyenleri uyardı.

yeni-proje-30.jpg

SEÇİM SONRASINA DİKKAT

Elips Haber'den Deniz Dalgıç'ın haberine göre, ekonomist Hatice Kolçak, yerel seçimlerden sonra konut fiyatlarında meydana gelecek değişimlere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Halihazırda konut fiyatlarında gerilemenin devam ettiğini bildiren Kolçak, Merkez Bankası’nın ocak ayı konut fiyat endeksine değinerek, konut fiyatlarında gözle görülür bir gerileme olduğunu belirtti.

yeni-proje-31.jpg

Kolçak, yılın ilk yarısında Merkez Bankası politika faizinin yüksek oranda olacağını söyleyerek ilk 6 ay için bir faiz indirimi beklemediğini açıkladı. Faizlerin yüksek kaldığı sürece konut fiyatlarının da düşüşe devam edeceğini söyleyen uzman isim, “2024 yılı konut fiyat değişimine baktığımız zaman bu düşüşler ev sahibi olacaklar için bir alım fırsatı yaratıyor” dedi.

yeni-proje-32.jpg

O TARİHE KADAR FIRSATI DEĞERLENDİRİN

Tarih vererek açıklamalarına devam eden Kolçak, 2.020 4 Haziran ayına dikkati çekti ve o tarihe kadar evi olmayanlar ve ev alacaklar için bir fırsat döneminde olduğumuzu söyledi. Haziran ayına kadar alım fırsatını nedenini açıklayan uzman isim, piyasada hem satıcıların hem de müteahhitlerin konutlarını satmaya çalıştıklarını belirterek kolay kolay sağlamadıkları için şu an yeni fırsatların doğduğunu söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN