Ev hanımlarına emeklilik müjdesi! Aile koruma planı devrede: 25 yıl şartını taşıyan emekli olacak

Ev hanımlarına emeklilik müjdesi! Aile koruma planı devrede: 25 yıl şartını taşıyan emekli olacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti Seçim Beyannamesi'yle açıkladığı ev hanımlarına emeklilik desteği müjdesi gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. Konuyla ilgili son olarak Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin emeklilik prim detaylarını açıklamasının ardından milyonlarca ev hanımı emekli olmanın şartlarını araştırmaya başladı. İşte, ev hanımlarına emeklilik desteğiyle ilgili tüm detaylar...

Milyonlarca ev hanımının tek hayali olan emeklilik artık gerçek oluyor. Bu zamana kadar çalışanlara tanınan emeklilik imkanının ev hanımlarına da tanınması amacıyla harekete geçen hükümet Aile Koruma Kalkanı Programını devreye soktu. Yeni program ile 25 yıllık ev hanımları emekli olma hakkı kazanacak. İşte, milyonlarca ev hanımının yüzünü güldürecek emeklilik programıyla ilgili detaylar...

EV HANIMLARI EMEKLİLİK ŞARTLARI NELERDİR?


Seçim sürecinde çok konuşulan ev hanımlarına emeklilik imkanı, seçimden sonra da tekrar gündemdeki yerini aldı. Eski Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ev hanımlarına emeklilik planı hakkında yaptığı açıklamasında ; "Ülkemizin ürettiği doğal gaz ve petrol gelirlerinden ayrılacak kaynakla Aile ve Gençlik Bankası kuracağız. Bu kapsamda ilk müjdemiz ev hanımlarımıza. Evlerimizin yükünü çeken ev hanımlarına emeklilik hakkı getiriyoruz. Emekli olmak isteyen ev hanımlarının primlerinin üçte birini biz karşılayacağız. Yıpranma hakkı da vererek, ev hanımlarının daha kısa sürede emekli olabilmelerini sağlayacağız. Evlenmek isteyen gençlerimize 2 yılı ödemesiz 48 ay vadeli, faizsiz 150 bin lira kredi vereceğiz. Her ailede en az bir kişinin istihdama katılmasını temin edeceğiz. Böylece en az bir ferdinin çalışmadığı aile bırakmayacağız. Bu amaçla istihdam edilen kişinin gerekirse sigorta primini, gerekirse maaşının bir kısmını biz karşılayacağız. Her aşaması zorlukla dolu 10 yıllık bir emeğin ve mücadelenin ürünü olan İstanbul Finans Merkezi'nin açılışını gerçekleştirdik. Bu merkez, Türk ekonomisini finans sektörünün lokomotifliğinde hızla büyütecektir." ifadelerini kullanmıştı.
Ev hanımlarına emeklilik fırsatı sunacaklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise, "Aile Koruma Kalkanı Programı'yla ev hanımlarının emekliliğine destek vermekten her ailede en az bir çalışan olmasını sağlamaya kadar pek çok uygulamayı başlatacağız." sözlerine yer vermişti. Ev hanımlarının emekli olması gerekli şartlarla ilgili henüz resmi bir açıklama ise yapılmadı.

yeni-proje-13.jpg
AİLE KORUMA KALKANI NELERİ KAPSIYOR?


Aile Koruma Kalkanı Programı'nın detayları şu şekildedir:
Aile Koruma Kalkanı Programı sayesinde ev hanımlarının emekliliğine destek verilecek.
Gençler başta olacak şekilde aile bireylerinin ve kadınların istihdamda geniş yer almasına teşvik sağlanacak.
Ev hanımlarının emekli olmaya hak kazanması için isteğe bağlı ödeyecekleri primlerin üçte birini devlet karşılayacak.
Bazı meslek gruplarına tanınan iş yükü ağırlığı kaynaklı yıpranma payı hakkı ev hanımlarına da verilecek.
Ev hanımlarının emeklilik yaşında, çocuk sayısı doğrultusunda esneklik sağlanacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN