Başkan Özer: Prestij caddelerle ilgili proje çalışmalarımız hızlandırıldı

Başkan Özer: Prestij caddelerle ilgili proje çalışmalarımız hızlandırıldı

Mayıs ayı meclis toplantısı birinci birleşiminde konuşan Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından şu ana kadar yapmış olduğu çalışmalar hakkında bilgi verdi. Başkan Özer, önceki dönemde İBB ile yaşanan iletişimsizliğin çözüldüğünü vurgulayarak prestij caddelerle ilgili proje çalışmalarının hızlandırıldığını söyledi.

Esenyurt Belediye Meclisinin Mayıs ayı birinci birleşimi, Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer’in başkanlığında gerçekleştirildi. 7 gündem maddesinin görüşüldüğü meclis toplantısında Başkan Özer, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından şu ana kadar yapmış olduğu çalışmalar hakkında bilgi vererek özellikle temizlik, yol, park ve bahçeler konusundaki hassasiyetinin altını çizdi. Öncellikli projelerinin arasında yapımı tamamlanan Yıldız Aşevi’ni açmak olduğunu söyleyen Özer, eksikliklerinin tespit edildiğini ve birçoğunun giderildiğini söyledi.

“Şikâyetlere ivedilikle çözüm üretiyoruz”

31 Mart yerel seçimlerinin ardından yaptığı çalışmalar hakkında konuşan Özer, “Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde yol ve bakım çalışmalarımıza hız verdik. 18 mahallede 34 ayrı noktada 2500 ton asfalt yama çalışması yaptık. 115 ayrı noktada 21 bin 574 metrekare kaldırım imalatı ve tamiratını tamamladık. Halkımızdan gelen şikâyetlere ivedilikle çözüm üretiyoruz. Çok sık trafik kazası yaşanan Akçaburgaz Mahallesi 1566. Sokak’ta tek yön düzenleme kapsamında kapan çalışması yapılarak sorun şimdilik ortadan kaldırılmıştır ifadelerini kullandı.

“Yıldız Aşevi’nde eksikliklerin birçoğu giderildi”

Esenyurt’a aşevi kazandırmanın öncelikli projelerinin arasında yer aldığına dikkat çeken Başkan Özer şöyle konuştu: “Önceki dönem tamamlanan Yıldız Aşevi’nde bütün eksiklikler tespit edilmiş, ivedilikle birçoğu giderilmiş olup tam kapasite ile faaliyete alınması için gerekli işlemleri yapıyoruz. Bir an önce aşevini hayata geçirmek en öncelikli projelerimiz arasında yer alıyor. Mehterçeşme’de yapımına başlanan cemevinin kazık ve hafriyat çalışmaları ise hızlandırıldı. 1 ay içinde temelini atmayı planlıyoruz. Kadın ve Aile Müdürlüğümüzde bulunan 10 kişilik psikolog kadromuz ve danışmanlık merkezimizde yer alan 21 psikoloğumuzla 975 seans destek hizmeti verildi”

“Daha da iyi bir hale getirmek için çalışacağız”

İlçede temizlik, yol, park ve bahçeler konusunda iyileştirmelerin devam ettiğini söyleyen Başkan Özer, “Geldiğimiz zaman çöp dağlarıyla karşılaştık. Kısa zamanda müteahhit firmayı çağırarak ve yeni araçlar takviye ederek belli bir iyileştirme sağladık. Hem temizlik hem de yol ile ilgili halkımızdan da tebrikler alıyoruz. Bunu daha da iyi bir hale getirmek için çalışacağız. Özellikle temizlik, yol ve park bahçe konusunda hassasiyetimiz devam edecek” dedi. ​

“Burası çözüm bulma yeridir”

Esenyurt Belediyesi’nin mali durumuyla ilgili meclisi ve kamuoyunu bilgilendiren Başkan Özer, tespit edilebilir borcun bugün itibariyle 4 milyar 151 milyon TL olduğunu söyleyerek şunları ekledi: “Borçla ilgili her gün yeni bir durum ortaya çıkıyor. Esenyurtluların belediyenin durumunu bilmeye hakkı var. Bizim şeffaf yönetmeyle ilgili sözümüz var. Bu nedenle sizinle paylaşıyorum. Bunları ağlamak, sızlamak için söylemiyorum. Çözüm üreteceğiz. Burası sorun söyleme yeri değil çözüm bulma yeridir.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN