Ev sahibi olmak isteyenler dikkat! Konut kredisinde yeni dönem! Artk gelire göre faiz olacak... Bakan Nebati açıkladı

Ev sahibi olmak isteyenler dikkat! Konut kredisinde yeni dönem! Artk gelire göre faiz olacak... Bakan Nebati açıkladı

Konut ücretlerinde görülen artış son günlerde en çok tartışılan konular arasında yer alıyor. Sürekli artan konut fiyatları da kafa karışıklığına neden oluyor. Ekonomik sıkıntıların yaşandığı bu süreçte vatandaşlarda konutlara ödedikleri ücretler konusunda sıkıntı yaşıyor. Konut kampanya detayları hakkında açıklama Bakan Nebati’den geldi. İşte konu hakkında merak edilen tüm detaylar…

Konut ücretlerinde yaşanan artış vatandaşların cebini yakarken çözüm sağlamak adına konut kampanyası başlatıldı. Alt, orta ve üst gelir sınıfına ayrılan farklı faiz oranları ile konut kampanyası yapılmaktadır. Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati konu hakkındaki detayları paylaştı. İşte konu hakkında merak edilen tüm detaylar…

KONUT KAMPANYA DETAYLARI BELLİ OLDU

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, hazırlık aşamasında olan konut kampanyası hakkında açıklamalarda bulundu. 12 Kasım'da müteahhitlerle bir araya gelen Bakan Nebati, ayrıntılı bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşülen konular üzerine kamu bankaları öncülüğünde kişilere farklı imkanlar sağlanacak.

Konut Fiyatlarında Yeni Kampanya

Alt, orta ve yüksek gelir grubuna sahip olan kişiler için 3 farklı faiz seçeneği gündemde yer alıyor. Kampanya kapsamında minimum faiz oranı %0.69 oranında görülürken maksimum %1.20 oranında düzenlenecek. Kampanya kamu bankaları aracılığıyla vatandaşlara sunulacak.

Konut kampanyası ile birlikte her gün düşüş gösteren yerli talepte tavır değişikliği gözlemlendi. Konut piyasasında yeni yılın ilk ayları itibariyle bir artış görülmesi inşaat sektöründe duran projelerin tekrardan hayata geçirilmesi yönündeki beklentilerde artış görüleceği düşünülüyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN