Nebati 'Kaldırdık' dedi: 1,5 milyon kişiyi ilgilendiriyor

Nebati 'Kaldırdık' dedi: 1,5 milyon kişiyi ilgilendiriyor

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğ ile birlikte tüm alış ya da satışlarında 5 bin liranın altında olan ya da alış veya satışlarını e-belgeler ile gerçekleştiren mükelleflerin Ba-Bs formu verme yükümlülükleri kaldırıldığını açıkladı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) aracılığı ile hazırlanan 'Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ' Resmi Gazete’de yayımlandı. Tebliğe göre; tüm alış veya satışları 5 bin TL'nin altında olan veya alış ya da satışlarını e-Belgelerle gerçekleştiren mükelleflerin artık “Ba-Bs formu” vermeleri lazım görülmeyecek.

"İŞ YÜKÜNÜ AZALTACAK"

Düzenleme ile ilgili olarak resmi sosyal medya hesabı Twitter'dan paylaşımda bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Resmi Gazete’de bugün yayımlanan Tebliğ ile tüm alış veya satışları 5 bin TL’nin altında olan ya da alış veya satışlarını e-Belgelerle gerçekleştiren mükelleflerin Ba-Bs formu verme yükümlülüklerini kaldırdık. Bu düzenleme ile her ay Ba-Bs formu veren 1,6 milyon mükellefimizden 1,5 milyonu artık bu formları vermeyecek. Bakanlık olarak mükelleflerimizin ve mali müşavirlerimizin iş yükünü azaltan uygulamaları hayata geçirmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

FORMLARA İLİŞKİN BİLDİRİM YAPMAYACAKLAR

Geçtiğimi sene gerçekleşen düzenlemeyle tüm alış veya satışları 5 bin TL'nin altında olan veya alış ya da satışlarını e-Fatura, e-Serbest Meslek Makbuzu, e-Müstahsil Makbuzu gibi elektronik belgelerle gerçekleştiren mükelleflerin, bu formları “Ba-Bs bildiriminde beyan edilecek bilgim bulunmamaktadır” kutucuğunu işaretleyip elektronik ortamda göndermeleri orunluydu.

Yeni tebliğe göre de söz konusu mükelleflerin Ba-Bs formu verme yükümlülükleri kaldırılmış oldu. Bu duruma göre; tüm alış veya satışları 5 bin liranın altında olan ya da alış veya satışlarını e-Belgelerle gerçekleştiren mükelleflerin artık Ba-Bs formu vermeleri gerekmeyecek.

Bu şekilde Ba formu verenler açısından 1,4 milyon mükellef, Bs formu verenler açısından ise 1,5 milyon mükellef artık bu formları ile ilgili olarak herhangi bir bildirim yapmayacak.

Düzenlemeye göre; GİB, kamu kurumlarından mükelleflerin alış ve satışlarına ilişkin olarak elektronik ortamda bilgi alması durumunda, bu bilgilerin Ba-Bs formlarına dahil edilme zorunluluğunu resmi internet sitesinde yapacağı bir duyuruyla kaldırabilecek.

Bu şekilde halihazırda söz konusu formlar ile ilgili bildirilen bazı bilgilerin de mükellefler tarafından bildirilmesine gerek kalmayacak.

Tebliğ, takip eden bildirim dönemine ilişkin verilecek bildirim formlarına uygulanmak üzere yürürlüğe girdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN