Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Tebligatlar tek tek gönderilmeye başlandı, her an size de gelebilir…

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Tebligatlar tek tek gönderilmeye başlandı, her an size de gelebilir…

Ev sahibi ve kiracılara yönelik çalışmalar Hazine ve Maliye Bakanlığı harekete geçirdi. Kira gelirlerinin doğru beyanı için çalışmalar devam ederken tebligatlar da tek tek gönderilmeye başladı. O tebligat her an sizin kapınızı da çalabilir. İşte tebligatlarla ilgili merak edilen tüm detaylar…

Konut fiyatlarındaki artış kira Fiyatlarını da etkilemeye devam ediyor. Kira artışları vatandaşların gündeminde yer alırken Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek kira gelirlerinin vergilendirilmesine yönelik çalışmaların başlatıldığını duyurdu. Fiili kontrollerin yapılacağını belirten Bakan Şimşek, kiracılara tebligat gönderilmeye başladığını belirtti. İşte tebligatlarla ilgili merak edilen tüm detaylar…

BAKANLIK DÜĞMEYE BASTI

Kira gelirleri için önemli adımlar atılmaya devam ediyor. Kiradan elde edilen gelirlerin Mart ayına doğru beyan edilmesini sağlamak amacıyla gayrimenkul sahiplerine denetimi alındığını dile getiren Bakan Şimşek, "Tapu ve nüfus verilerinin incelenmesi sonucunda, kira geliri elde edebilme potansiyeline sahip yaklaşık 4,5 milyon konut analiz ediliyor; kiralık olarak kullanıldığı tespit edilen adreslerde fiili tespitler yapılacak" açıklamalarında bulundu.

mehmet-simsek-2.jpg

Bu kapsamda kiracılara Vergi Dairesi tarafından bir görüşme yapılması için tebligat gönderildi. Gönderilen tebligat yazısında ise kira ödemesi ile ilgili olarak görüşme yapılmak istendiği ifadeleri yer aldı.

KİRACILAR DAN HANGİ BELGELER İSTENİYOR?

Tebligat kapsamında kiracıların görüşmeye gelmeden önce kira sözleşmesi, banka ödeme dekontu ve mevcut ise emlakçı bilgilerinin yanında bulundurması gerektiği aktarıldı. Vergi Dairesi tarafından uygulanmak istenen bu durumun yanlış adım atmamak üzerine olduğu belirtildi. Vergi kaybının bir katı kadar ceza uygulanabildiği ifade edilirken doğru dürüst beyanda bulunulmaması durumunda teşvik için vatandaşların görüşmeye çağrıldığı aktarıldı.

kiraci.jpg

Tebligat sonrasında vatandaşların görüşmeye gitmesinin zorunlu olup olmadığı konusu da merak ediliyor. Burada herhangi bir zorunluluk olmadığı belirtilirken gitmesinin kendi yararına olduğu da belirtildi. Kiracıların gitmeden de yazılı beyanda bulunabileceği aktarılırken davette icabet etmenin bir ihtiyaç olduğu da vurgulandı.

ev-sahibi-kiraci.jpg

Kira beyanında oluşabilecek eksikliklerin bu şekilde ortaya çıkabileceği aktarılırken vatandaşlar için bu adamın önemli bir gereklilik olduğu aktarıldığı. Vatandaşın vergisel yükümlülüklerinin yerine getirilmesi için dürüst davranılması gerektiğinin altı çizilirken doğru beyanında oldukça önemli olduğu vurgulandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN