Evinin tapusu olanlar dikkat! O tarihe kadar son süre verildi: Yapmayan başını taşlara vuracak

Evinin tapusu olanlar dikkat! O tarihe kadar son süre verildi: Yapmayan başını taşlara vuracak

Emlak vergisi ödeme tarihleri 2023 açıklandı mı? Emlak vergisi 1. ve 2. taksit ödemeleri ne zaman yapılacak? Bugünlerde herkes bu sorulara yanıt arıyor. Bu soruların yanıtları aşağıdaki haberimizde...

Tapu sahiplerinin ödemesi gereken emlak vergisiyle ilgili detaylar paylaşıldı. Tapusu olanların internette arattığı "Emlak vergisi ödeme tarihleri açıklandı mı?" sorusunun yanıtı haberimizde...

Emlak tapusu olanların yılda iki kez ödediği emlak vergisi ile ilgili detaylara göre belirlenen tarihlerde ödeme yapılması şart.

Peki, Emlak vergisi ödeme tarihleri ne zaman? Emlak vergisi 1. ve 2. taksit ödemeleri ne zaman yapılacak? Kira gelir beyannamesi için son tarih ne?

EMLAK VERGİLERİ NASIL ÖDENECEK?

Tapu sahibi olanların ödemesi gereken emlak vergileri, yılda iki eşit taksitle ödeniyor. Vergi mükelleflerinin ceza yememeleri için emlak vergilerini belirlenen tarihler aralığında ödemesi gerekiyor. Emlak vergisi ödeme süreci e-Devlet üzerinden de yapılabiliyor.

2023 YILI EMLAK VERGİSİ NE ZAMAN ÖDENECEK?


Emlak vergisinde ilk taksitlendirme mart, nisan ve mayıs aylarında; 2. taksitlendirme de Kasım'da yapılıyor.

Konu ile ilgili paylaşılan detaylara göre belediyeler tarafından tahsil edilen emlak vergileri tek bir seferde ödenebileceği gibi iki eşit taksitle de ödenebilmekte.

KİRA GELİR BEYANNAMESİ İÇİN SON TARİH NE ZAMAN?


Paylaşılan detaylara göre, kira geliri elde edenlerin her sene mart ayında Maliye'ye beyanname vermesi zorunlu. Ayrıca mükelleflerin, 1 Ocak – 31 Aralık dönemine ait beyana tabi gayrimenkul sermaye iradı gelirleri için Mart ayının 1. gününden 31 Mart son günün akşamına kadar beyannamelerini vermeleri gerekli.

Mart ve Temmuz aylarında olmak üzere iki eşit taksitte ödenen gelir vergisi beyanname üzerinden hesaplanıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN