Evleri ekonomik ısıtma dönemi başladı! Kombiyi sobayı atın odaya bunu uygulayın her yer fırın gibi olsun!

Evleri ekonomik ısıtma dönemi başladı! Kombiyi sobayı atın odaya bunu uygulayın her yer fırın gibi olsun!

Evleri ısıtmak için çok paralar harcayıp doğalgaz kullanma dönemi geride kalıyor. Dünya resmen Türkleri konuşuyor. Ev ısıtmak için ödediğiniz tonlarca para artık geride kalacak. Bu icadı öğrenen kombileri sobaları kapı dışarı ediyor. İşte herkesi şaşkına çeviren yeni buluş…

Türkiye'de ısınma yöntemi olarak hemen hemen her evde kullanılan doğalgaz kış aylarında bütçeyi de olumsuz etkiliyor. Isınma konusunda vazgeçilmez bir enerji kaynağı olarak görülen doğalgaza alternatif olacak yeni bir buluş Tokatlı girişimciden geldi. Gelişen teknoloji ile birlikte enerji tasarrufu ve çevre dostu çözümler üzerinde çalışmalarını yürüten mühendisler ilginç sonuçlara imza atıyor. Tokatlı girişimcinin geliştirdiği inovatif bir boya enerji verimliliği ne yeni bir boyut kazandırdı. Elektrik enerjisini ısı enerjisine dönüştüren bir boya üreten girişimci, hem enerji tasarrufu hem de bütçe dostu bir yönteme imza attı. İşte herkesi şaşkına çeviren yeni buluş…

ÇOK ISININ AZ ÖDEYİN

Doğalgaz kullanımına düşürecek yeni bir buluş Tokat'tan geldi. Enerji tasarrufunu maksimum seviyeye çıkarak çevre dostu bir çözüm sağlayan yenilikçi boya sistemi doğalgazın olmadığı ve ulaşımın bulunmadığı bölgelerde oldukça büyük bir kolaylık sağlayacak. Kömür gibi daha geleneksel yöntemlerin alternatifi olarak uygulanacak bu yöntem herkesi şaşırtıyor.

isitma-boya.jpg

Ev, bahçe ve seralarda kullanılabilen bu yöntem yüzeye uygulanan boya ile birlikte elektrik enerjisini ısıya dönüştürmektedir. Herhangi bir yüzeye kolayca uygulanabileceği gibi ısıyı da kolay bir şekilde yansıtmaktadır. Laminant altında, fayans altında ya da patlatma taş gibi farklı zeminler üzerine kolaylıkla uygulanabilen boya sistemi insanlık için büyük bir buluş olarak hayatımızda yer ediniyor.

ISINMAK ARTIK DAHA KOLAY

33 yaşındaki genç girişimci Gamze Vural, doğalgaz bulunmayan yerlerde insanların kömür gibi alternatif ısınma kaynaklarından yorulduğunu belirtti. Buna bir alternatif olarak bu yola çıktıklarını belirten Vural, sistemin daha çok doğalgazın bulunmadığı yerlerde yüzeye uygulanabileceğini aktardı. Yapmış olduğu çalışmalar hakkındaki detayları paylaşan Gamze Vural şu sözleri dile getirdi:

isitma-boya-1.jpg

“Sistemimiz daha çok doğalgazın olmadığı yüzeylerde ısı boyamızı sürüldüğü yüzeye elektrik enerjisi verdiği zaman ısıya dönüştüren bir boyadır. Yani bununla bağ evleriniz, seralarınız, bahçeleriniz, aklınıza gelen her yerde boyayı sürüp, elektrik vererek ısınma sağlayabiliyorsunuz. Doğal gazlı evlerde de kullanılabiliyor. Mesela doğal gazın ulaşamadığı en son odalar soğuk oluyor, ulaşamadığı derken. Bu boya oralarda son peteğinize takviye amaçlı sürülebilir. Mevcut peteklerimize de bu sistemi uygulayabiliyoruz. Yeni bir petek almanıza gerek yok. En ekonomik ısınma sistemidir diyoruz. Elektrik enerjisiyle ısınma sağlıyor ve düşük watta tüketim sağlıyor. Ekonomiktir, çevrecidir ve doğal kurulumdur. Sadece peteklerde değil laminant altında, fayans altında, patlatma taş gibi birçok yüzeyde olabiliyor”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN