EYT bekleyenlere kötü haber! Kimse beklemiyordu: İlk etapta emekli olacakların sayısı belli oldu

EYT bekleyenlere kötü haber! Kimse beklemiyordu: İlk etapta emekli olacakların sayısı belli oldu

Son dakika haberi... Milyonlarca kişinin dört gözle beklediği Emeklilikte Yaşa Takılanlarla (EYT) ilgili düzenleme, yapılan bütçe görüşmelerinin ardından Meclis gündemine gelmesi bekleniyor. Üzerinde halen çalışılan düzenlemenin içeriği henüz netleşmezken, EYT düzenlemesinin Meclis'e sunulacak torba yasa teklifinin içinde yer alacağı belirtildi. Alınan ilk bilgilere göre ilk etapta emekli olacakların sayısı belli oldu. Sizde hemen bunu kontrol edin. İşte detaylar...

Milyonlarca çalışanın merakla beklediği Emeklilikte Yaşa Takılanlarla ilgili yapılan düzenlemede düğmeye basıldı. AK Parti Hükümeti, bütçe görüşmelerinin ardından Meclis'e yeni bir torba yasası sunacak. Sunulacak olan torbanın içerisinde EYT düzenlemesininde yer alacağı belirtildi. Yapılan ilk açıklamalara göre EYT'lilere prim şartı getiriliyor. Aynı zamanda ilk etapta emekli olacakların sayısı da belli oldu. Peki EYT düzenlemesi ne zaman gelecek? İşte yaşanan son dakika gelişmeleri...

SON DAKİKA: EYT DÜZENLEMESİ MECLİSE GELİYOR

AK Parti kurmayları ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın bir süredir üzerinde çalıştığı EYT düzenlemesinde sona yaklaşıldı TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşmeleri devam eden 2023 Bütçe teklifinin aralık ayının ilk haftasında Meclis Genel Kurul’una gelmesi planlanıyor. AK Parti kurmayları, 20 Aralık’a kadar görüşmelerin tamamlanması ile birlikte içinde emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili düzenlemelerin de yer alacağı bir “Torba Teklif”in Meclis gündemine getirileceğini kaydetti.

Türkiye Gazetesi'nde yer alan habere göre, AK Parti kaynakları, "Yılbaşından önce EYT’nin de içinde olacağı bir torba getirilmesi yüksek ihtimal gözüküyor. Başka bazı düzenlemeler de söz konusu. Bütçe sonrası bu konuları gündeme alıp, bu yılın takvimini tamamlayacağız" dedi.

İLK ETAPTA EMEKLİ OLACAKLARIN SAYISI BELLİ OLDU

Öte yandan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlı tarafından yürütülen EYT çalışmalarında da sona gelindi. Hazırlanan taslağın 21 Kasım'da kabine toplantısında sunulması bekleniyor. Yürürlük tarihinin 1 Ocak 2023 olacağı düzenleme ile emeklilikte yaş sınırına takılanların bu tarihten sonra, prim gün sayılarının tamamlanması şartıyla, emeklilik hakkı elde etmeleri öngörülüyor.

Düzenlemeyle birlikte ilk etapta yaklaşık 1,5 milyon kişinin emekli olması daha sonrasında bu rakamın 4 milyona çıkması bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN