EYT'lilere rekor promosyon! 25 Bin TL promosyon verilecek! Bu ödemeden sonra emeklinin sırtı yere gelmez

EYT'lilere rekor promosyon! 25 Bin TL promosyon verilecek! Bu ödemeden sonra emeklinin sırtı yere gelmez

Son dakika EYT haberleri... Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinde yaşanan gelişmeler vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Emekli maaşlarına gelen zammın ardından bankalar harekete geçti. Müşteri çekmeyen isteyen hem özel hem de kamu bankaları promosyon yarışı için hazırlıklarına başladı. Beklenen haber ise geldi, emekliler bu promosyon ücretini duyunca bayram edecek. Peki EYT'liler emekli maaş promosyonlarını ne zaman alacak? SGK uzmanlarından ilk açıklama geldi.

Son dakika: 2 milyonu aşkın EYT'linin beklediği haber geldi. Maaşların hesaplara yatacağı gün belli oldu. Bu doğrultuda promosyon ücretlerinde güncellemeye giden bankalar yeni kampanyalarını peş peşe duyurmaya başladı. Emekli maaşlarına gelen zamla promosyon ücretlerine rekor zam yapıldı. EYT'liler çifte bayram yaşayacak. Peki EYT'lilerin maaşları ne zaman yatacak? 2023 promosyon ücretlerine ne kadar zam geldi? SGK uzmanları tarih verip uyardı. Elinizi çabuk tutun. İşte son dakika EYT haberinin detayları...

EYT'LİLER ÇİFTE BAYRAM YAŞAYACAK!

2 milyon 250 bin kişinin beklediği Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesinde sona gelindi. Yaş sınırı ortadan kalktı ve milyonlarca kişi SGK merkezlerine akın etti. Bu doğrultuda emekli promosyon ücretlerinde güncellemeye giden bankalar yeni kampanyasını duyurdu. Promosyon ücretlerine rekor zam! EYT'liler çifte bayram yaşayacak.

25 BİN TL PROMOSYON VERİLECEK

Geçtiğimiz yıl Temmuz ayında başlayan promosyon yarışı Aralık ayının son gününe kadar devam etmişti. Emekli maaşlarına gelen son zam miktarı ile bir emeklinin alacağı promosyon ücreti 7.500 liraya kadar çıkmıştı. Şimdi EYT'lilerin de emekli olmasına kısa bir süre kala yeni bir iddia gündeme geldi. Bankaların bu promosyon miktarlarını yaklaşık 3 kattan fazla arttırarak yaklaşık 25 bin liraya kadar yükseltmesi bekleniyor.

dfvdfvfd-1.jpg

EYT'LİYE PROMOSYON NE ZAMAN YATAR?

EYT'liler için promosyonun ne zaman verileceğine dair değerlendirmede bulunan Sosyal Güvenlik Uzmanı Murat Bal, "20 bin, 25 bin liralara çıkacağına dair bir çok duyum alıyoruz. EYT kanunu çıkar çıkmaz biz promosyonu hak ettik diye bir şey söz konusu değil. Emekliliği hak ettikten sonra maaşınızın yatmış olması ve aradan en az 3 gün geçmesi gerekiyor" dedi.

GÜNCEL EMEKLİ MAAŞ PROMOSYONLARI NE KADAR?

Özel bankalarda ek artışlarla beraber promosyon miktarı 7.500 TL'ye kadar veriliyor. Kamu bankalarında ise 5.500 ila 7.500 lira arasında maaş alanların 3.500 TL, 7.501-10.000 TL maaş alanların 4.500, 10 bin TL ve üzerinde maaş alanların ise 5.000 TL emekli maaş promosyon hakkı bulunuyor.

fdvfd-2.jpg

EYT NE ZAMAN MECLİS'E SUNULACAK?

Cumhuriyet'in 100. yılı olan 2023'ün ilk haftalarında Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) konusu çözüme kavuşturulacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı EYT düzenlemesini içeren kanun teklifinin, 13 Ocak'a kadar Meclis Başkanlığına sunulması bekleniyor.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonundaki görüşmelerin ardından Genel Kurul süreci başlayacak teklifin, Ocak ayında yasalaştırılması öngörülüyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN