EYT'lilere son dakika kıdem tazminatı şoku! Tüm EYT'lileri ilgilendiriyor: Oran belirlendi!

EYT'lilere son dakika kıdem tazminatı şoku! Tüm EYT'lileri ilgilendiriyor: Oran belirlendi!

Son dakika haberi... Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi Mart ayı itibariyle yürürlüğe girdi. Milyonlarca EYT'li başvuru için SGK merkezlerine akın ederken gözler kıdem tazminatına çevrildi. Gelen son dakika duyurusu ise EYT'lileri şoke etti. Kredi Garanti Fonu, kıdem tazminatı konusundaki ayrıntıları tek tek açıkladı. Oran belirlendi! EYT'lilere kıdem tazminatı şoku. Peki kıdem tazminatları nasıl ödenecek? Ne zaman yatacak? İşte detaylar haberimizde...

EYT düzenlemesinde yaşanan son dakika gelişmeleri vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Mart ayında yürürlüğe giren EYT düzenlemesi ile birlikte başvurular başladı. SGK merkezlerinde büyük kalabalıklar meydana gelirken düzenleme ile ilgili peş peşe son dakika açıklamaları gelmeye devam ediyor. Milyonlarca EYT'linin merak ettiği kıdem tazminatı ile ilgili yeni duyuru yapıldı. Kredi Garanti Fonu, kıdem tazminatı konusundaki ayrıntıları tek tek açıkladı. Oran belli oldu. EYT'lilere son dakika kıdem tazminatı şoku! Bakın kötüye kullanıma karşı nasıl bir önlem alındı? İşte son dakika EYT haberinin detayları...

EYT'LİLER DİKKAT! KIDEM TAZMİNATI DETAYLARI BELLİ OLDU

Milyonlarca Emeklilikte Yaşa Takılanlar'ın merakla takip ettiği kıdem tazminatı konusunda detaylar belli oldu. Kredi Garanti Fonu internet sitesinde bütün detaylar madde madde açıklandı. Yapılan duyuruda 50 milyar liralık kredi kredinin yalnızca EYT kapsamında emekli olacak personelin kıdem tazminatı için kullanacağı belirtildi.

hgghhggh-6.jpg

KOBİ’ler için kefalet üst limiti 10 milyon lira, kefalet oranı ise yüzde 75 olarak belirlendi. KOBİ dışındakiler için ise üst limit 20 milyon lira olurken kefalet oranı yüzde 70 olarak belirlendi. Kefaletle birlikte KOBİ’ler için 13.3 milyon lira, KOBİ dışı firmalar için 28.5 milyon liraya kadar kredi imkanı sağlanacak.

KREDİNİN VADELERİ EN FAZLA 36 AY OLACAK

Yapılan duyuruya göre, azami 6 ay ödemesiz olan dönem dahil kredilerin vadesi 36 ay olacak. EYT Destek Paketi kapsamında kullandırılacak kredinin faiz, kar payı oranı 24 aya kadar vadeli kredilerde Türk Lirası Gecelik Referans Faiz Oranı (TLREF) artı 200 baz puan olarak uygulanırken 24 ay üzeri vadeli kredilerde faiz, kar payı oranı TLREF artı 300 baz puan olarak uygulanacak.

hghghghg-35.jpg

BİR DEFA MAHSUS VERİLECEK!

KGF, verdiği kefaletler karşılığında yararlanıcılardan her bir kefalet kullandırımı için bir defaya mahsus ve peşin olarak kefalet tutarının yüzde 0,5’i oranında kredi verenler aracılığıyla komisyon tahsil edecek. Yapılandırma durumunda yararlanıcılardan, kefalet bakiyesi üzerinden yüzde 0,5 oranında kredi verenler aracılığıyla peşin olarak komisyon tahsil edecek. Kredi Veren verdiği kredi karşılığında yararlanıcılardan her bir kredi kullandırımı için bir defaya mahsus ve peşin olarak yalnızca kredi tutarının azami yüzde 1’i oranında komisyon tahsil edebilecek.

EYT MAAŞLARI NE ZAMAN YATACAK?

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), normal yıllarda emekli aylığı başvurularını iki hafta içinde sonuçlandırıyor. Aynı anda yüz binlerce EYT’linin emeklilik başvurusunda bulunacak olması nedeniyle bu yıl incelemelerin zaman alması, bu nedenle ilk aylık ödemesinde gecikmeler yaşanması muhtemel görünüyor.

hjhjhjhj-22.jpg

Bununla birlikte, ilk aylık ödemesi ne zaman yapılırsa yapılsın nisan ayından geçerli olmak üzere toplu ödeme yapılacak. Hak kaybı olmayacak.

Buna göre; mart ayında dilekçe veren EYT’liler, nisan ayında tahsis numaralarına göre emekli maaşı ödeme günlerinde ilk maaşlarını almaya başlayacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN