EYT'lileri ferahlatan açıklama! Bakan Bilgin duyurdu: Hesaplara yatacak

EYT'lileri ferahlatan açıklama! Bakan Bilgin duyurdu: Hesaplara yatacak

Son dakika... Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için beklenen açıklama geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, katıldığı canlı yayında milyonlarca kişiye müjdeyi verdi. EYT'liler çifte bayram yaşayacak! Temmuz ayında yapılacak olan memur ve emekli maaşı zammına değinen Bakan Bilgin, güzel haberi duyurdu. Hesaplara o tarihte yatacak! İşte son dakika EYT haberinin detayları...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den son dakika EYT açıklaması geldi. Milyonlarca EYT'li dört gözle bu haberi bekliyordu. Bakan Bilgin, resmen duyurdu. Temmuz ayında yapılacak olan memur ve emekli maaşı zamlarıyla ilgili flaş gelişme. O tarihte hesaplara yatacak! Peki emekli maaşlarına ne kadar zam gelecek? 2023 emekli maaşları ne kadar olacak? İşte EYT ile ilgili merak edilen soruların yanıtları...

"1 MİLYON EYT'Lİ MAAŞA BAĞLANDI"

EYT'de başvuru süreçlerinin devam ettiğini belirten Bakan Bilgin, "1 milyon EYT'liye maaşları bağlandı. Bu ay sonuna kadar tüm EYT'lilerin maaşı bağlanacak. Tüm EYT'lilerin birikmiş maaşları bayram ikramiyeleri hesaplara yatacak." ifadelerini kullandı.

gfggf-9.jpg

EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Temmuz ayında yapılacak olan zamlarla ilgili koşuna Bakan Bilgin, müjdeyi verdi. En düşük memur maaşının 22 bin TL olacağını belirten Bilgin, "En düşük memur maaşı 22 bin lira olacak. Refah payı ile birlikte en düşükten yukarıya doğru bir düzenleme yapacağız." dedi.

jhhjjh-14.jpg

EYT'LİLERİ FERAHLATAN AÇIKLAMA

Emekli maaşlarına gelecek olan zam ve düzenleme ile ilgili bilgiler aktaran Bilgin, "En düşük emekli maaşı 7 bin 500 yaptık. Ama bu rakamın üzerinde alana zam yapılmadı. Temmuz ayında 7 bin 500 TL'nin üzerinde maaş alanlara uygulanacak zam oranı maaşa göre belirlenecek. Aşağıdan yukarıya doğru bir artış yapacağız. Rahat edecekleri bir düzenleme yapacağız." dedi.

EMEKLİ ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Emekli zamlarını etkileyecek nisan ayı enflasyon rakamı geçtiğimiz hafta açıklandı. Bağ-Kur emekli zammı Mayıs ve Haziran ayı enflasyon oranı açıklaması sonrası belli olacak.

ghhghg-2023-05-14t123443-400.jpg

4 AYLIK ENFLASYON FARKLI

Nisan ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından 4 aylık emekli ve memur zam oranı netleşti. Kesin oran Temmuz ayı başında açıklanacak Haziran ayı enflasyonu ile netleşecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN