EYT'liye ikramiye piyangosu vurdu! Tarih verildi: EYT'linin ikramiyesi o tarihte ödeniyor

EYT'liye ikramiye piyangosu vurdu! Tarih verildi: EYT'linin ikramiyesi o tarihte ödeniyor

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinin yürürlüğe girmesinin ardından milyonlarca kişiye emeklilik kapısı açılmış oldu. Emeklilik başvuru süreçleri devam ederken gelen son dakika bilgisi milyonlarca EYT'liyi heyecana boğdu. EYT'lilere ikramiye piyangosu vurdu! Beklenen tarih verildi. EYT'linin ikramiyesi o tarihte ödenecek. Peki EYT'liler ikramiye alacak mı? Emeklilere ne kadar ikramiye verilecek? İşte EYT'de yaşanan son dakika gelişmeleri ve merak edilen soruların yanıtları...

EYT ile ilgili flaş gelişme! Milyonlarca kişinin yakından takip ettiği Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinde son dakika gelişmeleri gelmeye devam ediyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), emekli maaşı bağlama işlemlerini Nisan ayında tamamlamış ve Ramazan Bayramı ikramiyesi müjdesini vermişti. Merakla beklenen bayram ikramiyelerinin yatacağı tarih belli oldu. EYT'liye ikramiye piyangosu vurdu! Beklenen tarih açıklandı. İşte EYT'de son dakika gelişmeleri ve ikramiye tarihleri...

hjhjh-1.jpg

Emekli ikramiyeleri vatandaşlar tarafından sorgulanmaya devam ediliyor. Gelen yeni düzenleme ile yüzde 82 artış yaşayan emekli ikramiyeleri 2 bin TL'ye kadar çıktı. Milyonlarca emekli hem Ramazan hem de Kurban Bayramı'nda 2 bin lira alacak. Yapılacak olan düzenleme toplamda 15,6 milyon emekliyi kapsıyor. Peki emekli ikramiyeleri ne zaman yatacak? Emekli ikramiyeleri ne kadar oldu?

EYT'LİYE İKRAMİYE PİYANGOSU! SGK'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Vatandaşlar emekli ikramiye haberlerini yakından takip ederken SGK'dan son dakika açıklaması geldi. SGK tarafından yapılan yazılı açıklamada, EYT kapsamında gelir ve aylık ödemesi yapılanlara bayramın içinde bulunduğu ayda aylık, gelir alma şartıyla Ramazan ve Kurban bayramlarında ikramiye ödendiği belirtildi.

kjjkjk-1.jpg

Yapılan açıklamada, "Mart ayı içerisinde gelir ve aylık bağlama işlemleri tamamlananların Ramazan Bayramı ikramiyeleri 14-19 Nisan 2023 tarih aralığında ödendi. Nisan ayı içinde gelir ve aylık bağlama işlemi sonuçlanan, aylık başlangıç tarihi 30 Nisan öncesinde olan sigortalı ve hak sahiplerinin Ramazan Bayramı ikramiyeleri ise 9 Mayıs 2023 tarihinde ödenecek" ifadeleri kullanıldı.

O TARİHTE HESAPLARA YATACAK

Öte yandan emekli ikramiyelerinden dul ve yetim aylıkları alanlarda yararlanabilecek. Örneğin ölen kocasından yüzde 75 oranında 4 bin 125 lira aylık alan yeni zamla birlikte 5625 lira alacak. Yine aynı örnekten yola çıkarsak bugün 5500 lira olan en düşük aylıktan babasından yüzde 25 oranında aylık alanlara 1375 lira yerine 1855 lira yatacak. Bayram ikramiyeleri de hisseleri oranında yatacak. Eşi vefat eden 2 bin liralık bayram ikramiyesinin yüzde 75'i olan 1500 lirayı alacak.

jhhjhj-36.jpg

EYT'LİLER BAYRAM İKRAMİYELERİNİ NE ZAMAN ALACAK?

“Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından 5510 sayılı Kanun ve ilgili mevzuat uyarınca gelir ve aylık ödemesi yapılanlara, bayramın içinde bulunduğu ayda gelir ve aylık alma şartıyla, Ramazan ve Kurban bayramlarında ikramiye ödenmektedir. 2023 yılı Mart ayı öncesinde gelir ve aylık almakta olanlar ile Mart ayı içerisinde gelir ve aylık bağlama işlemleri tamamlananların Ramazan Bayramı ikramiyeleri 14-19 Nisan 2023 tarih aralığında ödenmiştir. Nisan ayı içerisinde gelir ve aylık bağlama işlemi sonuçlanan ve aylık başlangıç tarihi 30 Nisan öncesinde olan sigortalı ve hak sahiplerinin Ramazan Bayramı ikramiyeleri ise 9 Mayıs 2023 tarihinde ödenecektir.”

BAYRAM İKRAMİYESİ NE KADAR?

Bakanlık tarafından çalışmaları yürütülen en düşük emekli maaşının 7 bin 500 liraya, bayram ikramiyesinin ise 2 bin liraya çıkarılması düzenlemesini içeren teklif, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaşmıştı. Buna göre Ramazan Bayramı ikramiyelerini gecikmeli olarak alacak EYT'liler 9 Mayıs itibarıyla 2 bin TL ödeme alacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN