FED bugün faiz indirimi yapacak mı belli oldu! Düşüş risklerine karşı hazırlıklı olun: İşte FED kararı öncesi altın fiyatları

FED bugün faiz indirimi yapacak mı belli oldu! Düşüş risklerine karşı hazırlıklı olun: İşte FED kararı öncesi altın fiyatları

FED faiz kararı merakla beklenirken güncel altın fiyatları da araştırılmaya başlandı. Kasım ayında faiz oranının sabitlenmesi kararının oy birliğiyle alındığı bankadan bugün çıkacak karar oldukça önemli. Peki, FED faiz kararı öncesi altın piyasasındaki son durum ne? İşte, 13 Aralık 2023 altın fiyatları…

Bugün açıklanması beklenen FED faiz kararı öncesi güncel altın fiyatları da merak konusu oldu. Kasım ayında yapılan toplantının ardından gelen açıklamada faiz oranlarının sabit tutulacağı bilgisi verilmiş ve federal fon oranı yüzde 5,25-5,50 aralığında tutulmuştu.

FED faiz kararı için ilk toplantı dün yani 12 Aralık 2023’te yapılırken, ikinci toplantı da bugün gerçekleşecek ve karar akşam saat 21:00’de açıklanacak. Peki, FED faiz kararı öncesi altındaki son durum ne? İşte yanıtı…

BUGÜN ALTIN NE KADAR?

FED faizinin açıklanmasına sayılı saatler kala altın fiyatlarında yeşil ve yukarı yönlü ibre dikkat çekiyor. Şuan güncel fiyatlar şöyle:

GRAM ALTIN

Alım: 1.846,61 TL

Satış: 1.846,92 TL

CUMHURİYET ALTINI

Alım: 12.480,00 TL

Satış: 12.605,00 TL

bugun-altin-fiyatlari-1.jpg

YARIM ALTIN

Alım: 6.259,00 TL

Satış: 6.326,00 TL

ÇEYREK ALTIN

Alım: 12.351,07 TL

Satış: 12.596,50 TL

TAM ALTIN

Alım: 12.351,07 TL

Satış: 12.596,50 TL

ARALIK 2023 FED FAİZ BEKLENTİSİ

FED’in ultra şahin adımlarının varlık fiyatlarındaki etkisi kuvvetle hissedilirken, para piyasalarında FED’in gelecek 2 toplantıda politika faizini sabitlemesi kesin olarak görülüyor. İş gücü piyasasına dair açıklanan makroekonomik veriler bir yandan iş gücü piyasasının soğuduğu yönündeki umutları artırırken, ABD’de açıklanan istihdam raporu sonrasında FED’in Mart’ta politika faizini indireceği yönündeki ihtimal de yüzde 50’nin altına düştü.

bugun-altin-fiyatlari-2-001.jpg

Analistler, ülkede Haziran ayı enflasyonuna dair piyasa beklentisinin aylık olarak %0,3, yıllık olarak da %3,1 olduğunu hatırlatıyor. Analistler, FED’in enflasyon ile mücadele alanında temkinli hareket ederek faiz indirimlerinde ertelemeye gidebileceği olanağının da masada olduğunu anımsatarak, buna karşı Haziran toplantısına kadar kalması durumunda ilk faiz indiriminin bu toplantıda gerçekleşmesinin kesin olduğunu aktarıyor.

Pay piyasalarında güçlü giden Kasım ayı sonrasında konsolidasyon olasılığının olduğunu da hatırlatan analistler, yatırımcıların olası aşağı yönlü risklere karşı dikkat olması gerektiğinin altını çizdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN