FED'in kararı doları ateşledi! İngiliz Bankası'ndan ezberleri bozan dolar tahmini: O tarihte tam 36 TL!

FED'in kararı doları ateşledi! İngiliz Bankası'ndan ezberleri bozan dolar tahmini: O tarihte tam 36 TL!

FED politika faiz kararı için 25 baz puan faiz artırımına gitti. Yaşanan gelişme ile birlikte dolar fiyatları da en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. İngiliz Bankası dolar fiyatları için 36 TL bandını işaret etti. İşte dolar fiyatlarındaki son gelişmeler…

Amerika'nın 2 dev bankası dolar fiyatları için 36 TL bandana işaret etti. Standard Chartered Bankası yayınladığı son raporda Türkiye ekonomisi için önemli tahminlerde bulundu. Açıklanan rapor kapsamında Türkiye'deki enflasyonun bu yıl %50'ye ulaşacağı ve dolar kurunun da 36 TL bandına yükseleceği belirtildi. Merkez Bankası tarafından yapılan piyasa katılımcıları anketi kapsamında ise yılsonu tüketici fiyat enflasyonunun %35,26 dolar kurunun ise 22,84 olacağı belirtildi. TGRT Haber'de yer alan açıklamalar kapsamında İngiltere'nin önde gelen bankalarından Standard Chartered, Türkiye'de yaşanan son depremleri işaret ederek ekonomik duruma ilişkin dikkat çeken bir rapor yayınladı. Banka raporunda 2023 yılında Türkiye'deki enflasyon ve dolar kuru değerlendirmeleri yer alırken, Türkiye'deki ekonomik gelişmeler hakkında da önemli ipuçları barındırıyor. İşte dolar fiyatlarındaki son gelişmeler…


DOLAR FİYATLARI NE KADAR OLACAK?

Standard Chartered Bankası tarafından yayınlanan raporda Türkiye'deki seçimler işaret edildi. Seçimler ile birlikte Ortodoks politikaları dönüş yaşanması ile birlikte Dolar/TL kurunun 20 TL seviyesine yükselebileceği aktarıldı. Mevcut politikaların devam etmesi durumunda ise kur fiyatlarının 36 TL seviyesine yükselebileceğini ifade eden Standard Chartered, raporda enflasyon rakamlarına da değindi.

dolarlar.jpg
2022 yılında %72 seviyesinde görülen enflasyon rakamlarının 2023 yılında %50'ye düşmesini beklediklerini dile getiren Standard Chartered, yaşam maliyeti krizinin büyüme üzerinde baskı oluşturabileceğini ve bu nedenle GSYH büyümesinin düşebileceğinin altını çizdi. 2022 yılında %4,5 seviyesinde görülen GSYH büyümesinin 2023 yılında %3'e gerileyeceği düşünülüyor.

ANKET SONUÇLARI HERKESİ ŞAŞIRTTI

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Şubat ayı piyasa katılımcıları anket sonuçlarını açıkladı. Açıklanan rapor kapsamında yıl sonu tüketici enflasyon beklentisi yükselirken %35,76 seviyesi işaret edildi. Anket kapsamında yer alan katılımcılar ise cari yılsonu döviz kuru beklentilerinin bir önceki aya göre düştüğünü dile getirirken ABD Doları/TL kuru içinde 22,84 TL tahmininde bulundu.

dolar-ne-oldu.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN