Fındık reyonunun yanına yaklaşılmıyor! Serbest piyasa uçuşa geçti: Ordu, Giresun, Trabzon, Samsun, Düzce

Fındık reyonunun yanına yaklaşılmıyor! Serbest piyasa uçuşa geçti: Ordu, Giresun, Trabzon, Samsun, Düzce

Türkiye'de yer alan ekonomik şartlar ve enflasyon sebebiyle serbest piyasa yerinde durmuyor. Fındık sezonunun başlamasıyla gündeme gelen fiyatlara dair yeni gelişmeler yaşanıyor. Son paylaşılan bilgilere göre serbest piyasada fındık fiyatı TMO'nun fındık alım fiyatında yetişti. Peki serbest piyasa fındık fiyatları ne kadar? İşte tüm detaylar...

Yaz mevsimi başından itibaren gündemde yer alan fındık fiyatlarında yeni gelişmeler yaşanıyor. Fındık üreticileri tarafından merakla beklenen alım fiyatları paylaşıldı. TMO tarafından duyurulan fındık alım fiyatlarına tepki gösteren fındık üreticileri sırtını serbest piyasaya dayadı. Serbest piyasadaki fındık fiyatlarının güncellenmesiyle birlikte fındık üreticileri de umut buldu.

TMO FİYATLARI GERİDE KALDI

TMO tarafından paylaşılan fındık alım fiyatlarında herhangi bir değişiklik yapılıp yapılmayacağı merak konusu oldu. Fındık üreticileri, TMO tarafından ilk açıklanan alım fiyatlarından randevu sistemi ile satışını gerçekleştiriyor.

TMO tarafından alım fiyatları Giresun kalite için 84 TL ve levant kalite için 82,5 TL fiyat biçti. Paylaşılan fiyatlar ise 50 randıman fındık için geçerliliğini sürdürüyor. Randıman seviyesine göre fiyatlarda değişiklik de yapılabilir.

wg2pqeptpkwqw6sugwl8zw.webp

FINDIK ÜRETİCİLERİ BEKLİYOR

Yaşanan hava koşulları nedeniyle rekolte kaybı olduğunu belirten fındık üreticileri, yurt dışı bağlantısı olan fındık tüccarlarının yüksek fiyattan almak zorunda kalacaklarını ekliyor. Beklentilerin gerçekleşmesine dair gelişmelerin görüldüğü ifade edildi.

Fındık üreticileri yeteri kadar pazara inmemesinden dolayı fiyatları artırmaya başladı. Serbest piyasaya bakıldığında ise TMO tarafından yapılan alım fiyatının üzerine çıktığı dikkat çekiyor.

findik-c8mg-cover.jpg

SERBEST PİYASA UÇTU

Serbest piyasanın etkisiyle birlikte Giresun'da fiyatlar uçuşa geçti. Fındık tüccarları tarafından yapılan alımlar 85 TL'ye kadar yükseliş gösterdi. Türkiye'deki en yüksek fındık fiyatı olarak kayıtlara geçerken, Giresun'da fındık fiyatlarının yükselmeye devam edeceği düşünülüyor. Fındık üreticileri ise ürünlerini pazara çıkarmamak için direndikleri belirtiliyor. Serbest piyasada fındık fiyatları şu şekilde;

Ordu’da 78-82 TL, Trabzon’da 74-79 TL, Sakarya’da 76-79 TL, Samsun’da 77-80 TL, Düzce’de 78-81 TL, Kocaeli’de 77-80 TL aralıklarında değiştiği bildiriliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN