Gençlere ve öğrencilere bayram harçlığı! Başvuru yapana 1000 TL harçlık iddiası: Başvuru şartları nedir?

Gençlere ve öğrencilere bayram harçlığı! Başvuru yapana 1000 TL harçlık iddiası: Başvuru şartları nedir?

Ülkemizde büyük bir öneme sahip olan destek ödemelerinin yanı sıra bayram harçlığı duyuruldu. Devlet tarafından başvuru yapan vatandaşlara bayram harçlığı verilecek. 1000 bayram haçlığı için başvuru yapılacak mı? Vatandaşlar başvuruların nasıl yapacağını araştırıyor. Peki başvurular nasıl yapılır? İşte tüm detaylar...

Sosyal devlet kapsamında vatandaşlara verilen destek ödemeleri tüm hızıyla devam ediyor. 2022 yılı ile birlikte artış gösteren enflasyon sonrasında destek ödemeleri 2023 yılında güncellendi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sık sık duyurulan destek ödemelerine dair sosyal medya mecrasında yeni bilgiler paylaşıldı. E-Devlet sistemi üzerinden başvuru yapılması halinde bayram harçlığı verildiğine dair iddialar sosyal medyayı adeta sardı.

Ortaya atılan iddialar ile birlikte gençlere ve öğrenci vatandaşlara kişi başı 1.000 TL bayram harçlığı verileceği ve başvuru ile birlikte faydalanacağı bilgisi verildi. Başvuruların açık kapı sayfasından alındığına dair de ortaya iddialar atıldı. Bu iddiaların ise gerçeği yansıtıp yansıtmadığı vatandaşlar tarafından merak konusu haline geldi.

99663.jpg

1.000 TL BAYRAM HARÇLIĞI İDDİASI!

Sosyal devlet kapsamında birçok yardımın yapıldığı ülkemizde yeni ödemelere dair açıklamalar devam ediyor. Ramazan Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte sosyal medya üzerinde dolanan iddialara gençler tarafından büyük ilgi görülüyor.

Sosyal medyada yer alan iddialarda ise gençlerin ya da öğrencilerin açık kapı üzerinden başvuruda bulunması halinde 1.000 TL bayram harçlığı ödemesinden faydalanacağı bilgisi paylaşıldı. Henüz netlik kazanmayan bu iddialara dair araştırmalar başladı.

bakan-acikladi-o-odemeler-basladi-1603371648-1620021421.jpg

BAYRAM HARÇLIĞI VERİLECEK Mİ?

Yapılan araştırmalar ile birlikte 1.000 TL bayram harçlığı iddialarının doğruyu yansıtmadığı bilgisi paylaşıldı. Sosyal medya mecralarında dönen bu bilginin yalan olduğu ifade ediliyor. Bayram ikramiyesi sadece emekli ve kamu çalışanlarına yapılan bir ödeme olduğuna dikkat çekildi.

Bayram ikramiyesi kapsamında bayram öncesinde emekli kişilerin hesabına paralar yatırılıyor. Emekli bayram ikramiyelerinin ise bugün itibariyle yatmaya başlaması düşünülüyor. Sosyal medyada yer alan iddialara göre gençlere bayram ikramiyesinin verileceği ve bu işlemin AK Parti seçim beyannamesinde yer alacağı bilgisi paylaşıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN