Gıda ve akaryakıta görülmemiş zam! İndirim çok uzun sürmeyecek: Dünya Bankasından şok tahmin

Gıda ve akaryakıta görülmemiş zam! İndirim çok uzun sürmeyecek: Dünya Bankasından şok tahmin

Brent petrolde yaşanan fiyat artışı tüm sektörleri sert şekilde etkilemeye devam ediyor. Özellikle iklim krizi ve savaşlar gıda fiyatlarının tavan yapmasına neden olurken Dünya Bankası'ndan şoke eden bir açıklama geldi. Gıda ve akaryakıt fiyatlarına daha önce görülmemiş zam geliyor. Hem benzin hem de motorin fiyatları tavan yapacak. İşte ayrıntılar haberimizde...

Orta Doğu'da başlayan İsrail ve Filistin savaşı küresel piyasaları yangın yerine çevrilmiş durumda. Piyasalardaki ön görememezlik fiyatlarda artışa neden olurken Dünya Bankası'ndan korkutan bir açıklama geldi. Gıda ve akaryakıt fiyatlarına görülmemiş zam geliyor! Bu daha iyi günlerimiz. Gelecek olan zamları duyunca şimdiden stok yapmaya başlayacaksınız. İşte Dünya Bankası'nın raporu...

AKARYAKIT FİYATLARINA GÖRÜLMEMİŞ ZAM

Dünya Bankası yayınlamış olduğu raporda, Orta Doğu’daki çatışmaların yayılması durumunda petrolün varilinin 150 doları aşabileceğini belirtti. Bu artışın ise büyük bir enerji krizine neden olabileceğine yorumlanıyor. Orta Doğu’daki durum 1970’lerdekine benzer bir petrol krizine yol açabilir. Arap petrol üreticisi ülkeler Ekim 1973’te, Yom Kippur Savaşı sırasında İsrail’e destek veren ABD ve diğer ülkelere petrol ithalatını kesmiş, bu da fiyatların yükselmesine yol açmıştı.

hghghg-2023-10-31t133150-528.jpg

İNDİRİM SEVİNCİ KISA SÜRDÜ: ZAMLARA HAZIR OLUN

Dünya Bankası Ekonomisti Indermit Gill, yayınlamış olduğu raporda, "Orta Doğu’daki son çatışma, 1970’lerden bu yana emtia fiyatlarında en büyük artışa yol açan olay olan Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin hemen ardından yaşandı." dedi. Bu savaşın küresel ekonomi üzerindeki yıkıcı etkilerinin hâlâ hissedildiğini belirten Gill, hem petrol hem gaz arzının sekteye uğradığı bir dönemin on yıllardır yaşanmadığını, siyasetçilerin ihtiyatlı olması gerektiğini belirtti.

hjhjhj-2023-10-31t133213-579.jpg

GIDA FİYATLARINI DA ETKİYECEK! HAZIR OLUN

Dünya Bankası Ekonomisti Ayhan Köse de şu ifadeleri kullandı:

"Petrol fiyatlarının uzun süre yüksek seyretmesi kaçınılmaz olarak gıda fiyatlarını artırır. Ciddi bir fiyat artışı durumunda pek çok gelişmekte olan ülkede gıda enflasyonu artar – ki bu ülkeler halihazırda daha yüksek bir gıda enflasyonuyla mücadele ediyor."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN