Goldman Sachs Türkiye için tarih verdi: Merkez faiz indirimine başlayacak

Goldman Sachs Türkiye için tarih verdi: Merkez faiz indirimine başlayacak

Goldman Sachs, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın 2025'te faiz indirimine başlayacağını öngördüğünü açıkladı. Banka, bu durumda Türk bankaları için net faiz marjının yükseleceğini de belirtti.

ABD'li yatırım bankası Goldman Sachs, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz indirimine başlayacağı tarih için öngörüsünü paylaştı. Yüzde 50 politika faiziyle 2024'ün Türk bankaları için geçiş yılı olacağı beklentisi ifade edildi.

Ekonomim'de yer alan rapora göre, TCMB'nin 2025'te faiz indirim döngüsünün başlayacağını öngören banka, bu durumda Türk bankaları için net faiz marjının yükseleceğini ifade etti.

Banka, 2025 için swap maliyetleri hariç net faiz marjının özel bankalar için bir önceki yıla kıyasla 130 baz puan artarak yüzde 6'ya varacağını, kamu bankaları için ise bu marjın yıllık 50 baz puan artışla yüzde 3,6'ya çıkacağını tahmin etti.

Bu modele göre kurum özel bankalar için enflasyondan arındırılmış özkaynak kârlılığının pozitif bölgeye geçeceğini ifade etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN