Altın biriktirenlerin gözü yükseklerde! Gram altının 3 bin lirayı göreceği tarih açıklandı: Yatırımcılar bayram havasında

Altın biriktirenlerin gözü yükseklerde! Gram altının 3 bin lirayı göreceği tarih açıklandı: Yatırımcılar bayram havasında

Bir köşede dursun diyerek gram altın biriktirenler bayram etmeye başladı. Gram altın fiyatı ne zaman yükselecek? Gram altın ne kadar olacak? sorusunun yanıtı uzman isimlerden geldi. Altının gram fiyatının 3.000 TL'yi göstereceği tarih işaret edildi. İşte altın piyasasındaki son gelişmeler…

2024 yılı ile birlikte altın fiyatları da sezona hızlı bir başlangıç yaptı. 3000 TL bandına dayanan gram altın fiyatının ardından vatandaşlar da altın yükselecek mi? gram altın fiyatı ne kadar olacak? sorusunun yanıtını araştırmaya başladı. Altın piyasalarında yaşanan gelişmeleri takip eden vatandaşlar resmen bayram sevinci yaşıyor. İşte altın piyasasındaki son gelişmeler…

altin-yatirim.jpg

2023 yılını yıldız bir performansla tamamlayan gram altın, 2024'e de hızlı bir başlangıç yaptı. Kapalıçarşı'da gram altın fiyatları 2 bin 80 TL'yi görürken, spot piyasada da 2 bin TL'ye dayanan seviyelere ulaştı. Uzmanlar, mevcut trendin devam etmesi halinde yeni rekorların kapıda olduğunu belirtiyor.

Yılın ilk işlem günlerinde altının ons fiyatındaki artış paralelinde, gram altın fiyatları yükselişini sürdürdü. Çeyrek altın 3 bin 330 TL, cumhuriyet altını ise 13 bin 570 TL'den satılıyor. Altının ons fiyatı da yüzde 0,3 artarak 2 bin 55 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Dünya gazetesinden yer alan habere göre; uzmanlar, hafta boyunca takip edilecek yoğun veri gündeminin ve önemli merkez bankalarının para politikalarının, emtia fiyatları üzerinde etkili olacağını ifade ediyor. Özellikle ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz politikaları ve Ortadoğu'daki gelişmeler, altın fiyatlarını etkileyen temel unsurlar olarak öne çıkıyor.

altinlar.jpg

2 BİN SEVİYESİ ALIM İÇİN FIRSAT

2023 yılında hem dolarda hem de ons altında yaşanan değer kazanımlarının etkisiyle gram altın, %80'in üzerinde bir getiri sağladı. Bu yıl da 2.000 TL seviyesinin kritik bir eşik olarak kabul edilmesi, altın almak isteyenler için fırsat kovalama ve mevcut altın sahipleri için beklenti yaratma durumuna yol açıyor.

Uzmanlar, Fed'in faiz indirim sürecinin yılın ikinci yarısına kadar sürebileceği ve Ortadoğu'daki karışıklıkların daha uzun süreceği öngörüsünde bulunuyor. Ayrıca, 2024 yılının dünya büyümesi açısından zorlu bir yıl olacağı ve ABD seçimlerinin de piyasalar üzerinde etkili olacağı tahmin ediliyor.

gram-altinda-son-durum.jpg

YIL SONU DOLAR BEKLENTİSİ 40 LİRA

Merkez Bankası'nın politika faizini %42,5 seviyelerine taşıması ve enflasyonist süreç, doların dar bir bantta seyretmesine neden oluyor. Yıl sonu dolar kur tahminleri 36 ile 40 lira arasında yoğunlaşırken, bu durum gram altın fiyatlarının 2.500 – 3.000 TL aralığında seyretmesine işaret ediyor.

Teknik açıdan ons altında 2.100 doların üzerindeki seviyeler, gram altında da 2.100 TL'nin üzerindeki fiyatlamalar için bir işaret olabilir. Analistler, Fed'in ocak ayında faizleri sabit tutacağını ve mart toplantısında faiz indirimlerine başlayabileceğini öngörüyor.

yatirimcilardan-altin-tavsiyeleri.jpg

3 BİN İÇİN TARİH VERİLDİ

Bu beklentiler ışığında, 2024 yılında gram altın fiyatlarının 3 bin TL'ye ulaşabileceği öngörülmekte. Altın yatırımcıları ve piyasa takipçileri, hem küresel ekonomik gelişmeleri hem de iç piyasa dinamiklerini yakından izlemeye devam ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN