Gram altında kartlar yeniden dağıtıldı! 9 gün sonra yükseleceği rakam çıldırttı! O rakam aklınızı başınızdan alacak

Gram altında kartlar yeniden dağıtıldı! 9 gün sonra yükseleceği rakam çıldırttı! O rakam aklınızı başınızdan alacak

10 gün sonra altının gram değerinin kaç olacağı açıklandı... Altın sahibi olanlar resmen aklını kaçırdı... daha fazla detaya haberimizden göz atabilirsiniz…

ABD Merkez Bankası (FED) ve diğer merkez bankalarının faiz kararları olumsuz yatırımcıların tercih ettiği altını etkiledi. Son duruma bakan yatırımcıların ilgisini çeken altın fiyatları düşmeye başladı. Tahminleriyle dikkat çeken ve yatırımcıların ilgiyle takip ettiği ekonomistlerden biri olan altın ve para piyasası uzmanı İslam Memiş, yılsonu altının gram başına fiyat tahminini de değiştirdi.

 Koronavirüsün dünya genelinde yarattığı ve tüm dünyayı etkisi altına alan enflasyonist kriz, başta FED olmak üzere birçok merkez bankasını faiz oranlarını yükseltmeye zorladı. Ayrıntılara göre, hamlelerin ardından hem ABD'de hem de Avrupa'da enflasyon gerilerken, yeni merkez bankası sinyalleri altının ons fiyatının düşmesine neden oldu.

Detaylara göre, yatırımcıların en gözde yatırım araçları arasında yer alan altın fiyatları, FED başkanının faiz oranlarını devam ettirmesi nedeniyle yeniden düşmeye başladı.

Gram altın fiyatı

Altının Efendisi lakaplı altın ve para piyasası uzmanı İslam Memiş de 2022'nin sonları yaklaşırken ekonomideki son gelişmeleri ve önceki tahminlerini değerlendirdi. Gram altın tahminleriyle gündemden düşmeyen Memiş, resmi olarak zirveyi 2022 gram altın tahmini 1450 lira olarak değiştirdi.

10 günde gram altının ne kadar olduğunu resmi olarak açıklayan Altın İslam Memiş, FED Başkanı Powell'ın açıklamalarının belirsizliği öne çıkardığını belirterek, altının ons fiyatının 1820'den 1780'e düştüğünü iddia etti.

1780'in üzerinde olumlu bir beklentiye sahip olduğunu belirten İslam Memiş, Gram altın TL'de herhangi bir zayıflama olmadığını ve 1088-87 arasında piyasada açık olduğunu belirtti. Ekonomist İslam Memiş, yıl sonu rakamının 1.125 olduğunu belirterek, baskı altında yükselişini bir miktar geri çektiğinin altını çizdi.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN