Gram altında yeni rekor

Gram altında yeni rekor

Altın fiyatları, Fed’in faiz indirimine gideceği yönündeki tahminlerin artmasıyla birlikte yükselmeye devam ediyor. Ons altın son 6-7 ayın zirve rakamlarını test ederken, gram altın ise rekor üstüne rekor kırdı. Gram altın, haftanın 4. işlem gününde bin 933 liradan işlem görürken, çeyrek altın ise 3 bin 60 liradan satılıyor.

Altın piyasasında rekor serisi devam ediyor. Yukarı yönlü hareket devam ederken; ons altın fiyatı ve gram altın fiyatı üst üste ikinci ayı da artıda kapamaya hazırlanıyor.

Altın, ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin gelecek yıl faiz indirimine gidebileceği yönündeki yönlendirmelerinin ardından yükselişe geçti. Gram altın ise küresel spot piyasadaki yükselişten destek bularak haftanın 4. işlem gününde de rekor kırdı.

Ons altın fiyatı, dün 5 Mayıs'tan bu yana en yüksek seviyeyi görmesinin ardından gerilerken; bugün 2 bin 47 dolara kadar çıktı.

Gram altın spot piyasada haftanın 4. işlem gününde yükselişle başlamasının ardından saat 09.35'de bin 933 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 3 bin 60 lira, Cumhuriyet altını da 13 bin liradan satılıyor.

YÜKSELİŞİN NEDENİ

CNN Türk'te yer alan habere göre, Dinamik Yatırım Menkul Değerler Araştırma Uzmanı Ceyhun Yavaş açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Fed’in toplantı tutanaklarının yayımlanmasından sonra makro veri setinin de bunu teyit etmesi ve faiz indirimlerine yönelik yorumların Fed yetkililerinden duymaya başlamamızın etkisiyle ons altında yükseliş hareketinin devam ettiğini gördük. Buna ek olarak düşen tahvil getirileri ve dolar endeksinde 3 haftalık düşüşün ardından 102’lü seviyelerin görülmesi altında katalist etki yaratan diğer unsurlar olduğu kanısındayız.

GRAM ALTIN İÇİN YENİ DESTEK VE DİRENÇ SEVİYELERİ

Gram altında gün içi işlemlerde bin 895 TL desteğinin çalıştığını söyleyebiliriz. Bu seviye üzerinde gelebilecek toparlanma hareketlerinde bin 905 TL direnci hedeflenebilir. bin 905 TL üzerindeki fiyat oluşumlarında ise 2 bin TL direncine doğru yükseliş hareketini takip edebiliriz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN