Halka açık şirketlerden borsa çağrısı

Halka açık şirketlerden borsa çağrısı

Depremden etkilenen birçok şirket acil durum ilan ederken yıkılan bölgelerde şubeleri ve iş yerleri olan şirketler hasar tespiti yapmaya çalışıyor. Bölgede yer alan şirketler, yıkımın boyutlarının çok büyük olduğunu ve bu süreçte çalışanlarının yanında olmak için üretim faaliyetlerine başlayamadıklarını söyledi. Borsaya açık şirketlerin yöneticileri, borsada işlemlerin açılmasını açılmasının bir süre daha ertelenmesi gerektiğini belirtiyor.

Depremden etkilenen birçok şirket acil durum ilan ederken yıkılan bölgelerde şubeleri ve iş yerleri olan şirketler hasar tespiti yapmaya çalışıyor. Bölgede yer alan şirketler, yıkımın boyutlarının çok büyük olduğunu ve bu süreçte çalışanlarının yanında olmak için üretim faaliyetlerine başlayamadıklarını söyledi.

Dünya'da yer alan habere göre, borsaya açık şirketlerin yöneticileri bu süreçte borsaya bakacak durumda olmadıklarını üretim tesislerinde hasar tespitinin yapılması için uğraştıklarını ve borsada işlemlerin açılmasının bir süre daha ertelenmesi gerektiğini belirtiyor.

'BÖYLE BİR DURUMDA BORSANIN AÇILMASI ERKEN OLUR'

Barem Ambalaj Genel Müdürü Metin Kaya, Gaziantep’te bulunan tesislerinde ciddi bir hasar olmadığını belirterek; “Tesisimizi çalışan ve yakınlarına açtık, depremin olduğu ilk günden itibaren burada sıcak yemek vererek çalışanlarımıza destek olmaya çalışıyoruz. Bu kapsamda çabalarımız sürüyor, üretimin başlayabilmesi için tespit çalışmalarına başladık, ancak bazı şeyler hala net değil. Böyle bir durumda borsanın açılması için erken olduğunu düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Yine bölgede görüşülen ancak ismini paylaşmak istemeyen bir diğer şirket yöneticisi, durum tespiti yapmaya çalıştıklarını ve eski çalışma düzenine nasıl dönebileceklerini değerlendirdiklerini söyledi. Yaşanan felaketin boyutunun tahmin edilenden daha büyük olduğunu aktaran şirket yetkilisi “Şu anda borsayı düşünecek durumda değiliz, çalışanlarımız çok zor durumda, çalışmalara tam anlamıyla başlayamadık, borsanın bu hafta kapalı olması gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.

'YIKIMDAN DOLAYI ÜRETİMLER DURDU'

Bölgede üretim yapan veya tesisi olan borsaya açık şirketlerden biri de Hatay Tekstil. Şirketin tesislerinde hasar olmadığı ancak Antakya merkezde yaşanan yıkımın çok büyük olmasından dolayı şirketin üretimini durdurduğu öğrenildi. Adana merkezli Bilici Yatırım Sanayi ise dün KAP’a yaptığı açıklamada, “Adana’da bulunan tesisleri ve iştirakimiz olan Biteks İplik AŞ'nin Osmaniye'de bulunan üretim tesislerinde bugün itibariyle üretim başlamıştır” ifadelerini kullandı.

Depremin ilk günü hisseleri işleme kapatılan şirketlerden olan Sanko Pazarlama’nın şirket yetkililerinden edindiğimiz bilgilere göre Gaziantep’te bulunan Sanko Tekstil tesislerinde önemli bir hasar olmadığı öğrenildi. Şirket yetkilileri, Sanko Pazarlama olarak tek bir üretim tesisine bağlı olmadıklarını, dolayısıyla şirketin faaliyetlerini engelleyecek önemli bir durum olmadığı bilgisini paylaştı.

İSKENDERUN DEMİR ÇELİK'TE DE ÇARK DURDU

Türkiye’nin en büyük demir-çelik üretim fabrikalarının başında gelen İskenderun Demir Çelik A.Ş de depremden etkilenen şirketlerden birisi. Şirkette durum tespit çalışmaları yapılıyor. Gerekli çalışmaların tamamlanmasından sonra şirket tarafından KAP’a açıklama yapılması bekleniyor. Fabrikası Şanlıurfa’da bulunan Rubenis Tekstil de üretime devam eden şirketler arasında.

Yine bölgede faaliyet gösteren Sasa Polyester depremin ilk günü yaptığı açıklamada tesislerinin herhangi bir hasar almadığını duyurmuştu. Sasa Polyester Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, yaptığı açıklamada, üretim faaliyetlerinin tam kapasite devam ettiğini söyledi.

Erdemoğlu, “Depremin olduğu ilk günden itibaren üretim faaliyetlerimize aralıksız devam ediyoruz. Biz bölgeye destek amaçlı üretime devam etmeliyiz. Türkiye’de üretilen montların elyafını biz üretiyoruz, kolonyalı mendil ile çocuk bezlerinin hammaddesini yine biz üretiyoruz. Bu nedenle üretimi devam ettirmemiz deprem bölgesi için bir ihtiyaç. Son kapasite çalışmalarımız sürüyor” ifadelerini kullandı. Erdemoğlu ayrıca, “Borsanın açılması bizi etkilemez. Biz hissenin fiyatına bakmıyoruz, düşse de çıksa da bizim için farketmez” dedi.

Bölgedeki borsa şirketleri şöyle:

-Sasa Polyester Sanayi

-Bossa Ticaret ve Sanayi İşletmeleri

-Bilici Yatırım Sanayi ve Ticaret

-Sanko Pazarlama İthalat İhracat

-Hateks Hatay Tekstil İşletmeleri

-İskenderun Demir ve Çelik

-Arsan Tekstil Ticaret ve Sanayi

-Rubenis Tekstil Sanayi Ticaret.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN