Hazine 7,5 milyar TL borçlandı

Hazine 7,5 milyar TL borçlandı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 20 Şubat 2024 tarihinde gerçekleştirdiği tahvil ihalesinde 7 milyar 505,7 milyon TL borçlanmaya gitti. Uzmanlara göre, borçlanma maliyetinin düşük olması Hazine'nin borç yükünü hafifletecek.

İhalede 5 yıl vadeli, 6 ayda bir reel faiz ödemeli ve TÜFE'ye endeksli yeni bir devlet tahvili ihraç edildi. İhalede reel basit faiz yüzde 0,49, reel bileşik faiz ise yüzde 0,49 olarak gerçekleşti.

Toplam 13 milyar 800 milyon TL'lik nominal teklifin yapıldığı ihalede nominal satış 3 milyar 80 milyon TL, net satış ise 3 milyar 5,7 milyon TL olarak gerçekleşti.

Kamudan gelen 3 milyar TL'lik teklifin tamamı karşılanırken, piyasa yapıcılardan gelen 3 milyar 374 milyon TL'lik tekliften 1 milyar 500 milyon TL'lik kısmı kabul edildi. Böylece Hazine, ihalede toplamda 7 milyar 505,7 milyon TL borçlanmış oldu.

Bu borçlanma, Hazine'nin finansman ihtiyacını kısmen karşılayacak. Borçlanma maliyetinin düşük olması Hazine'nin borç yükünü hafifletecek. İhaleye olan yüksek talep de dikkat çekti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN