Huawei'den bir saniyede şarj hamlesi! Elektrikli otomotivlerde devrim: En büyük sorun dert olmaktan çıktı

Huawei'den bir saniyede şarj hamlesi! Elektrikli otomotivlerde devrim: En büyük sorun dert olmaktan çıktı

Sektörün öncü isimlerinden Huawei’den elektrikli otomotivlerde devrim yaratacak yeni bir şarj hamlesi geldi. Kullanıcıların en büyük sorunlarından olan şarj sorunu için harekete geçen teknoloji devi, Çin Dijital Enerji İş Ortağı Konferansı’nda müjdeyi verdi…

ESMAGÜL KOÇAK

Elektrikli araçlara olan ilgi her geçen gün artarken bununla birlikte sorunlar da artmaya devam ediyor. Kullanıcıların özellikle şarj sıkıntısı çektiği bilinirken, herkesin beklediği o çözüm haberi Huawei’den geldi. Huawei bu kapsamda, elektrikli otomotivlerde devrim niteliğinde yeni bir çalışmaya gidiyor…

27 Şubat'ta düzenlenen Huawei'nin yıllık Çin Dijital Enerji İş Ortağı Konferansı'nda, şirketin elektrikli araç şarjı konusundaki vizyonu ve hedefleri paylaşıldı. Konferansta konuşan Huawei Dijital Enerji Başkanı Hou Jinlong, tüm elektrikli araçların yakın gelecekte yüksek voltajlı şarja geçiş yapacağını ve bu sayede olağanüstü şarj hızlarına ulaşarak, benzinli araçlar gibi hızlı dolum deneyimi sunmayı hedeflediklerini belirtti. Teknoloji devi, geçen yıl elektrikli araç satışlarına odaklanacağını ve otomotiv endüstrisinde faaliyet gösteren diğer teknoloji devleri ile ortaklıklar kuracağını duyurmuştu.

huawei-1.jpg

TALEBİ KARŞILAMAK İÇİN ULTRA HIZLI ŞARJ İMKANI

Sunumun en dikkat çeken noktası, Huawei'nin şarj ağını genişletme ve şarj hızlarını artırma hedefiydi. Hou Jinlong, "Bu başarı, elektrikli araç şarj endüstrisinde bir devrim yaratabilir ve elektrikli araç sahiplerinin menzil kaygısını ortadan kaldırabilir" diyerek, saniyede 1 kilometre şarj hızına ulaşmayı amaçladıklarını ifade etti. Jinlong, gelecek on yılda elektrikli araç sahipliğinde önemli bir artış beklendiğini, bu durumun şarj talebini artıracağını belirtti. Huawei, bu talebi karşılamak amacıyla ultra hızlı şarj hızları sunmayı hedefliyor.

Ultra hızlı şarj ekipmanlarının maliyeti bazı şarj istasyonu işletmecileri için endişe kaynağı olsa da, Huawei maliyetin başlangıç sermayesi harcaması (CAPEX) yerine kilovat saat başına maliyete odaklanılması gerektiğini vurguluyor. Huawei, batarya güvenlik teknolojisine yatırım yaparak ve şarj sürecini optimize ederek, elektrikli araç sahipleri için güvenli ve verimli bir şarj deneyimi sunmayı hedefliyor.

huawei.jpg

SANİYEDE 1 KİLOMETRE ŞARJ HIZINA ULAŞIYOR

Huawei, yüksek hızlı şarj ihtiyacını karşılamak üzere sıvı soğutmalı ultra hızlı şarj istasyonunu tanıttı. Maksimum 600 kW çıkış gücü ve 600A maksimum akımı ile bu şarj istasyonu, saniyede yaklaşık 1 kilometre şarj hızına ulaşabiliyor. Şarj istasyonu, Nio, Tesla, Xpeng ve Li Auto gibi popüler markaların yanı sıra ticari araçlar ve kargo kamyonlarını destekliyor. Huawei, "Çin'de 340'tan fazla şehirde ve ana karayollarında 100.000'den fazla sıvı soğutmalı istasyon kurarak liderlik etmeyi" planlıyor.

Şarj ağlarından gelen elektrik talebinin artmasıyla güç şebekesi önemli zorluklarla karşı karşıya kalıyor. Ancak Huawei, yenilenebilir enerji üretimi, enerji depolama ve şarj altyapısının entegrasyonunun, çift yönlü enerji akışını mümkün kılarak, araç sahiplerinin araçlarını şarj etmelerine ve fazla enerjiyi şebekeye geri satmalarına olanak tanıyacak bir çözüm olduğunu görüyor. Bu entegrasyon, yeni iş modellerinin gelişimini teşvik ederek, elektrikli araç ve şarj ağı büyümesini daha da hızlandıracak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN