Hyundai bir ilke imzasını atacak! Yeni sistemi H-SOS tanıtıldı: Kaza anında otomatik olarak bunları yapabilecek

Hyundai bir ilke imzasını atacak! Yeni sistemi H-SOS tanıtıldı: Kaza anında otomatik olarak bunları yapabilecek

Hyundai bir ilke imza atıyor! Yeni projesiyle artık kaza anında yanınızda kimse olmasa bile polise haber verilecek! Yeni sistemi H-SOS tanıtıldı! Kaza anında otomatik olarak bunları yapabilecek! İşte Hyundai’nin H-SOS projesinin detayları...

Hyundai, sürücülerin acil durumlarda daha güvende olmalarını sağlamak amacıyla "H-SOS" adını verdiği yeni bir proje üzerinde çalışıyor. Henüz fikir aşamasında olan bu özellik, araç içerisine entegre edilen mikrofonlar aracılığıyla çevreyi sürekli dinleyerek, çığlık veya patlama gibi belirtileri algıladığında otomatik olarak 112 hattına bağlanacak.

KAZA ANINDA POLİSE OTOMATİK BİLDİRİMDE BULUNUYOR

hyundai-h-sos-nedir.jpg

Hyundai'nin her yıl düzenlenen Fikir Festivali'nde bronz ödül kazanan H-SOS projesi, özellikle ıssız bölgelerde yaşanan kazalara dikkat çekiyor. Projenin çalışma prensibi, kaza anında aracın farlarını ve kornasını etkinleştirerek çevredeki insanların dikkatini çekmeye yönelik. Aynı zamanda, polise otomatik bildirimde bulunarak araç içinde kaydedilen videoyu iletiyor.

VERİ GÜVENLİĞİ NE OLACAK?

hyundai-h-sos-nedir-2.jpg

Ancak, H-SOS'un beraberinde getirdiği en büyük sorunlardan biri gizlilik endişeleri. Proje, araç içerisindeki mikrofonlar, kameralar ve sensörler aracılığıyla sürekli olarak kullanıcının hareketlerini ve seslerini izliyor. Hyundai, bu konuda veri güvenliğini sağlama taahhüdü verirken, projenin bu özellikleri nedeniyle kullanıcı gizliliğine ilişkin endişeleri de dikkate alıyor.

Hyundai, H-SOS'un sadece güvenliği artırmayı amaçladığını belirtti ve gözetim yeteneklerinin, veri erişimi, kullanımı ve saklanması konularında katı kurallara tabi olacağını vurguladu. Ancak, veri güvenliği konusundaki eleştirilere de açık olduklarını da ekledi.

Bu projenin henüz fikir aşamasında olduğunu ve resmi olarak geliştirilmediğini hatırlatmak gerek. Hyundai'nin, ilerleyen süreçte bu projeyi nasıl değerlendireceği ise zaman içinde netlik kazanacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN