İkinci el araç almak isteyenlere iyi haber! Bakanlık duyurdu: O fiyatı geçemeyecek!

İkinci el araç almak isteyenlere iyi haber! Bakanlık duyurdu: O fiyatı geçemeyecek!

Ticaret Bakanı Bolat, ikinci el araç alacak olanlara yönelik önemli bir duyuru yaptı. İlan siteleriyle ilgili olarak yeni bir dönemin başlayacağını belirtti. İşte detaylar...

Son dönemde internet üzerinde satılan ikinci el araçlardaki yüksek fiyat artışları, birçok vatandaşın mağduriyetine neden olmaktadır. İkinci el araçların internet platformlarında sıfır araçlara göre daha yüksek fiyatlarla satışa sunulması, büyük tepkilere yol açmıştır. Ticaret Bakanı Ömer Bolat, bu eğilimle ilgili önemli açıklamalar yapmıştır. 

İKİNCİ EL ARAÇLAR SIFIR ARAÇ FİYATINI GEÇMEYECEK

2

Bakan Bolat, internet üzerinden satılan ikinci el araç fiyatlarının sıfır araç fiyatlarını aşamayacağını vurgulamıştır.

Bakan Bolat, konuyla ilgili olarak tüm online satış platformlarıyla görüşmeler yapıldığını belirtmiştir. Ayrıca, fiyatların Temmuz-Ağustos aylarında dengeye oturacağını ve etkisinin kısa süreceğini ifade etmiştir. Ancak denge sağlanamazsa ek tedbirlerin alınabileceğini de dile getirmiştir.

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan bir duyuruda ise otomotiv sektöründe geçerli olan '6 ay 6 bin kilometre' kısıtlamasının 6 ay daha uzatıldığı bildirilmiştir. Bu kısıtlama, ikinci el araçların satış sonrası değer kaybını engellemek amacıyla uygulanmaktadır.

Bu açıklamalar ve alınan tedbirlerle birlikte, ikinci el araç fiyatlarının dengelenmesi ve vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi hedeflenmektedir.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN