İkinci el araçları Eylül kasırgası vuracak! Aldınız aldınız… Tofaş bile alamayacaksınız

İkinci el araçları Eylül kasırgası vuracak! Aldınız aldınız… Tofaş bile alamayacaksınız

İkinci el araç fiyatlarındaki artış sıfır otomobil fiyatlarıyla yarışıyor. Yüksek fiyatlar nedeniyle bakanlık tarafından alınan kararlara, ticaret ile uğraşan vatandaşlar yeni bir kılıf uyduruyor. Fakat son gelen kararlar ile düşüş yaşansa da yeni yükselişlerin kapıda olduğu uzmanlar tarafından belirtiliyor. O tarihten önce aracınızı almazsanız model düşürmek zorunda kalabilirsiniz. İşte tüm detaylar...

2023 yılının ikinci yarısı ile birlikte Ticaret Bakanlığı tarafından alınan yeni kararlar araç piyasasını etkilemeye devam ediyor. İkinci el araç piyasasında yeni adımların atılmasıyla fahiş fiyatlara satılan araçların nihayet fiyatında düşüş gözlemlendi.

İKİNCİ EL PİYASASINDA DURGUNLUK

İlan sitelerinde ikinci el olarak satılan poşeti çıkarılmamış araçlar ve araçlara olan talepteki düşüş yönelik konuların gündeme geldi. İkinci el araç piyasasındaki durgunluk ise bu işi ticarete dönüştürenler ve bayiler tarafından tepki gördü.

Ağustos ayında siftah yapamayan bayiler meraklı bekleyişini sürdürüyor. İkinci el otomobil piyasasında al - sat yapanların yerine ihtiyaç sahiplerin geçtiği dikkatlerden kaçmıyor. Al - sat yapan kişiler ise fiyatların düşmesini bekliyor.

307369670-157430776913445-2371510311053124374-n.jpg

PİYASA O TARİHTE UÇUŞA GEÇECEK

İkinci el piyasasında alınan kararlar ile fiyatlar sabitlenmeyi başarmış görünüyor. Fakat fiyatlardaki artışın durmasıyla birlikte al - satçılar tarafından bir hareketlilik bekleniyor. Fiyatlarda düşüş yaşanması durumunda piyasadaki hareketliliğin yeniden başlaması gündemde bulundu. Bekleme aşamasında taleplerin beklediğini belirten uzmanlar, eylül ayı itibariyle talep etkisiyle fiyatlarda yükseliş görülebileceğini vurguladı.

Hürriyet'te konuşan İstanbul Rami'de bulunan oto pazar esnafı Hüsamettin Yeşil, piyasayı değerlendirdi. Hüsamettin Yeşil açıklamalarında, "İkinci el araç almak isteyenin ayağı kesildi. Geçen sene de 3 ay böyle bir boşluk yaşamıştık. O dönemde fiyatlar bir miktar gerilemiş ardından sene sonuna doğru artmıştı. Şu anda ise fiyatlarda belirgin bir düşüşten söz edemeyiz." ifadelerine yer verdi.

0qypld-x.jpg

"YERİNE YENİSİNİ KOYAMIYORUZ"

2023 yılı sonuna kadar taşıt ya da bireysel kredilerinin olanaklarının artmasıyla birlikte ikinci el taleplerinin yükselmesi durumunda fiyat artışlarına neden olabileceğini belirtiliyor. Oto pazarda satış yapan Serkan Dadak ise, "Yerine bir araç alamadıktan sonra malım bende dursun daha iyi. Düşen bir şey yok. Böyle olunca ihtiyacı olup da almak isteyen vatandaş da alamıyor. Biraz daha bekleyeyim diyor sonra fiyatlar artınca pişman oluyor." ifadelerine kullandı.

Sıfır otomobil fiyatlarına her ay gelen zamlardan bahseden Dadak, zamların gelmeye devam edeceğini açıkladı. İkinci el otomobil fiyatlarına da bu artışın yansıyacağını duyurdu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN