İlk evini alacaklara kredi desteği! Kira öder gibi aylık ödeyin, kiracı değil ev sahibi olun

İlk evini alacaklara kredi desteği! Kira öder gibi aylık ödeyin, kiracı değil ev sahibi olun

Ev sahibi olmak isteyen milyonlarca vatandaşa müjde geldi. İlk evini alacaklara büyük bir kolaylık sağlanacak. Kredi desteği ile birlikte kira yerine evinizin borcunu ödeyeceksiniz. Kiracı olma dönemi bu proje ile son bulacak. Ev sahibinin siz olacağınız kredi desteği için detaylar paylaşıldı.

Ev sahibi ve kiracılar arasındaki tartışmaların yükseldiği sıralarda, ev sahibi olmak isteyenlere müjdeli haber geldi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in yaptığı açıklamada Orta Vadeli Program (OVP) enflasyonuna ışık tuttu.

BAKAN ŞİMŞEK MÜJDELERİ SIRALADI

Hedeflerinden bahseden bakan, enflasyonu 2026 yılının sonuna kadar tek haneye düşürmeyi hedefliyor. Zor süreç olacağını belirtse de mümkün olduğunu söyleyen Şimşek, geçmişte başarılı olduklarını hatırlattı.

OVP enflasyon hedeflerini iddialı bulunmasını saygı gösteren Bakan Şimşek, açıklamalarında en gerçekçi rakamları ortaya koymaya çalıştığını belirterek, "Edindiğim izlenim, genel anlamda programın hedefleri, makro göstergeleri gerçekçi bulunuyor. Enflasyonla ilgili tahmin değişiklikleri, bizim resmi daha iyi anlamamızla ilgili ortaya çıkan değişikliklerdir. Kur, uzun süre tutulmuş, 2021 Aralık ayıyla 2023 Mayıs ayına kadar kur belli düzeyde tutulmuştu. Biz kuru serbest bıraktık." ifadelerini kullandı.

3-ay-boyunca-30000-75000-bin-tl-destek-3-yil-geri-odemesiz-faizsiz-kredi-basvuru-suresi-uzatildi-1625815722261.jpg

İLK KONUTLARDA KREDİ DESTEĞİ

Bakan Şimşek, kredi kartlarındaki kullanımlara dikkat çekerek yeni bir düzenlemeden bahsedildi. Düzenlemenin sorulmasıyla birlikte eylül ayını işaret eden Şimşek, yıllık kredi kartı üzerinden kredi hacminin yüzde 140 oranında artış gösterdiğini işaret etti.

Kredi kartı kullanımına dair açıklamalar yapan Şimşek, yükselişin enflasyonun iki katından fazla olduğunu belirtti. Yüksek seyreden kredi hacmine dikkat çekerek bu şekilde cari açığın kontrol altına alınmayacağını vurguladı. Yönünü taşır kredilerine ve konut kredilerine çevirerek, "Taşıt kredilerinde sınırlayıcı bir perspektife sahibiz. Birinci konutu kredilendirme konusunda herhangi bir değişikliğe gitmeyeceğiz. Birinci konut için vatandaşımızın konut edinmesini destekliyoruz. Ancak ikinci, üçüncü konut veya yazlıkları krediyle biz bunu desteklemeyeceğiz. Krediyi bu alanlarda ciddi şekilde hem fiyatlama olarak hem de miktar olarak sınırlayacağız. Bankalarda bu tür kredilerin risk ağırlığını artırdık, artırmaya devam edeceğiz. Fiyatlamasını daha doğru yapacağız." sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN