Ipsos'tan çarpıcı araştırma: Vatandaşın yüzde 75'i faturaları ödeyememe korkusu yaşıyor

Ipsos'tan çarpıcı araştırma: Vatandaşın yüzde 75'i faturaları ödeyememe korkusu yaşıyor

Global araştırma şirketi Ipsos'un yayımladığı son araştırmaya göre; vatandaşın yüzde 75'ini bu yıl sonuna kadar elektrik ve gaz faturalarını ödeyemeyecek hale düşme korkusu sarmış durumda.

Yılbaşından bu yana akaryakıttan elektriğe birçok sektörde peş peşe gelen zamlar nedeniyle vatandaş geçim sıkıntısı yaşıyor. Enflasyon TÜİK'e göre bile yüzde 70'e dayandı. Global araştırma şirketi Ipsos'un Dünya Ekonomik Forumu (WEF) ile birlikte yaptığı son araştırmaya göre, vatandaşın yüzde 80'i enflasyondaki artışın gelecek 6 ayda da süreceğini ve gelirinin giderek daha da yetersiz hale geleceğini düşünüyor.

'BU GİDİŞLE FATURALARI ÖDEYEMEYİZ'

Vatandaşın yüzde 75'i ise, bu yıl sonuna kadar elektrik ve doğalgaz faturalarını ödeyemeyecek duruma düşme korkusu yaşıyor.

Sözcü'nün aktardığına göre; araştırmada bugünlerde ekonomik durumun nasıl olduğu da soruldu. İspanya'dan Japonya'ya İtalya'dan İngiltere'ye 11 “zorlu veya çok zorlu” yanıtını verenlerin oranı ortalama yüzde 25. Türkiye'den katılımcıların ise yüzde 66'sı bugünlerde finansal olarak zorlandığını belirtti.

VATANDAŞIN YÜZDE 80'İ ENFLASYONDAKİ ARTIŞIN DEVAM EDECEĞİNİ DÜŞÜNÜYOR

Ipsos'un yayınladığı araştırmaya göre; Türkiye'de vatandaşın yüzde 80'i enflasyon artışının yılın sonuna kadar devam edeceğini düşünüyor.

Vatandaşın yüzde 84'ü ülkede yaşam maliyetlerinin artmasında göçmenlerin etkili olduğunu düşünüyor. yüzde 81 faiz oranlarını, yüzde 80 ise hükümet politikalarını sorumlular arasında sıraladı.

YORUMLAR (2)
2 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN