İş dünyasında yapay zeka tehdidi! Ünlü yatırımcı açıkladı: ‘Bu mesleklerde insanlara yer kalmayacak’

İş dünyasında yapay zeka tehdidi! Ünlü yatırımcı açıkladı: ‘Bu mesleklerde insanlara yer kalmayacak’

İş dünyasında yapay zeka tehdidi artıyor. Hayatımızın merkezine iyice yerleşen yapay zekanın, iş hayatı üzerindeki tehlikesini ünlü yatırımcı açıkladı. Öyle ki yakın bir zamanda bu mesleklerde insanlara yer kalmayacak. İşte, yapay zekanın yok edeceği meslekler…

ABD’li yatırım şirketi Benchmark’ın ortağı Victor Lazarte, yapay zekanın yakın gelecekte birçok mesleği tehdit edeceğini belirterek, özellikle hukuk ve insan kaynakları sektörlerinde çalışan beyaz yakalıları uyardı. Lazarte, “Yapay zeka herkesin yerini alacak” sözleriyle durumu özetledi.

HUKUK VE İNSAN KAYNAKLARI TEHLİKEDE

Katıldığı bir podcast yayınında açıklamalarda bulunan Lazarte, büyük şirketlerin “Yapay zeka insanların yerini almayacak, onları güçlendirecek” söylemini gerçek dışı bulduğunu ifade etti. Özellikle hukuk ve insan kaynakları alanında çalışanların kısa vadede ciddi risk altında olduğunu dile getirdi.

  • Yapay zekanın hukuki analiz, sözleşme hazırlığı ve dava örnekleri taraması gibi işlemlerde insanları geride bıraktığını vurgulayan yatırımcı, hukuk öğrencilerine şu öneride bulundu:
    “Yapay zekanın bu alanda neyi yapamayacağını düşünün. Ama yapamayacağı pek bir şey de kalmayacak.”
  • İnsan kaynakları alanında ise mülakat, CV değerlendirme ve işe alım süreçlerinde yapay zekanın şimdiden üstün performans gösterdiğini belirten Lazarte, firmaların bu teknolojilere geçişte hızlandığını söyledi.

yapay-zekanin-yok-edecegi-meslekler-1.jpg

KÜÇÜLEN ŞİRKETLER ARTAN SERVETLER

Lazarte’nin en dikkat çeken iddiası ise yapay zekayla birlikte şirket yapılarının değişeceği yönünde oldu:

“Trilyon dolarlık şirketleri artık çok küçük ekipler yönetecek. İnsan sayısı azalacak, şirket değeri artacak. Pay sahibi olanların serveti katlanacak.”

Ancak bu dönüşümün yalnızca teknoloji ile sınırlı olmadığını vurgulayan Lazarte, sosyoekonomik eşitsizliklerin artacağına da dikkat çekti:
Bu, iki ucu keskin bir bıçak. Bir yanda büyük kazançlar, diğer yanda büyüyen eşitsizlikler olacak.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN