İş dünyasından Merkez Bankası'na sert tepki: Gelinen seviye bizi endişelendiriyor

İş dünyasından Merkez Bankası'na sert tepki: Gelinen seviye bizi endişelendiriyor

Dolar/ TL'nin 17,1452 euro ise 19,4301 TL ile tarihi zirvesini görmesinin ardından TCMB piyasalara satım yönünde beşinci defa müdahale etti. Merkez Bankası'nın müdahalesinin ardından iş dünyasında tepki geldi. İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, ''Dün faiz indirimine giden Merkez Bankası’nın, bugün elindeki kıymetli döviz kaynaklarını piyasaya sürmesini şaşkınlıkla izliyoruz'' derken TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, ''Piyasalarda döviz kurlarının geldiği seviye bir çok firmamızı endişelendiriyor'' dedi.

Döviz kurundaki sert yükseliş nedeniyle Türk Lirası'ndaki (TL) değer kaybı Eylül ayı başından bu yana yaklaşık yüzde 47, sene başından beri yüzde 53'ün üzerinde değer yitirdi.

Dolar/TL'nin 17 seviyesini aşmasının ardından Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) piyasalara satım yönünce beşinci kez doğrudan müdahalede bulundu. 1 Aralık'tan bu yana müdahalelerde bulunan Merkez Bankası'na ekonomistlerden ve iş dünyasından tepki yağdı.

tht.jpgErdal Bahçıvan

'ŞAŞKINLIKLA İZLİYORUZ'

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı ve İstanbul Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu üyesi Erdal Bahçıvan, Merkez Bankası'nın (TCMB) dolara beşinci kez müdahale etmesine yönelik Twitter hesabından tepki gösterdi.

''Merkez Bankası'nın faiz indirimine iş dünyasından tepkiler devam ediyor. Dün faiz indirimine giden Merkez Bankası’nın, bugün elindeki kıymetli döviz kaynaklarını piyasaya sürmesini şaşkınlıkla izliyoruz.''

hg.jpgGizem Öztok Altınsaç

'FAİZ İNDİRİMLERİNİN ÜLKEMİZE NE FAYDASI OLDU?'

TÜSİAD baş Ekonomisti, Özyeğin Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve Sabancı Üniversitesi GOA Danışmanı Gizem Öztok Altınsaç da kişisel Twitter hesabından şu sözlerle tepki gösterdi:

''Usdtry 16. Hiçbir iktisadi dayanağın olmadığı faiz indirimlerinin ülkemize ne faydası oldu?''

hisarcik.jpgTOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu

'GELİNEN SEVİYE BİZİ ENDİŞELENDİRİYOR'

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da Merkez Bankası'nın müdahalesine ve piyasalardaki son duruma ilişkin Twitter hesabından tepki gösterdi. Hisarcıklıoğlu, paylaşımında "Piyasalarda yaşanan çalkantı ve döviz kurlarının geldiği seviye bir çok firmamızı endişelendiriyor ve olumsuz etkiliyor. Piyasaların ivedilikle istikrara kavuşmasını sağlayacak acil önlemler alınmasını ve öngörülebilirliğin temin edilmesini bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (16)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
16 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN