Işıkhan, asgari ücretteki 2 TL'nin sırrını açıkladı: Hesap yapılırken...

Işıkhan, asgari ücretteki 2 TL'nin sırrını açıkladı: Hesap yapılırken...

2024 yılı için belirlenen asgari ücret 17.002 TL. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, espiri konusu olan 2 TL'lik küsuratın sırrını açıkladı. Işıkhan "Asgari ücret hesabı yapılırken, günlük ve brüt olarak belirlenmekte. . Biz net olarak ifade ediyoruz ama brüt olarak belirleniyor. Saatlik ve aylık tutarlar da buna göre hesaplanıyor. Tamamen teknik bir şey." ifadelerini kullandı

2024 yılı için belirlenen 17 bin 2 TL'lik asgari ücrette iki TL'lik küsurat sosyal medyada uzun süre gündem olmuştu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücretteki 2 TL'nin sırrını açıkladı.

"TAMAMEN TEKNİK BİR ŞEY"

TRT Haber'e konuşan Işıkhan 2 TL'ye dair kamuoyundaki spekülasyonlara değinerek şunları kaydetti:

"Asgari ücret hesabı yapılırken, günlük ve brüt olarak belirlenmekte. Biz net olarak ifade ediyoruz ama brüt olarak belirleniyor. Saatlik ve aylık tutarlar da buna göre hesaplanıyor. Tamamen teknik bir şey. Asgari Ücret Tespit Komisyonunun yaptığı bir düzenleme. Şimdi buna göre de 2024 yılı brüt asgari ücretin aylık tutarı brüt olarak 20 bin 2 TL 50 kuruş olarak belirlendi. Saatlik tutarı da 88 TL 90 kuruş olarak belirlenmiş. Kesintilerin ardından da net asgari ücret tutarı da 17 bin 2 TL12 kuruş olarak belirleniyor. Biz de bu rakamı ifade ettik."

GÜNDEM OLMUŞTU

2024 yılı için belirlenen asgari ücretteki 2 TL detayı, özellikle asgari ücretin açıklandığı gün sosyal medyada gündem olmuştu. Birçok kullanıcı, esprili görsellerle küsuratı tiye alan paylaşımlar yapmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN