İslam Memiş’ten "büyük reset" ve altın uyarısı: Şubat ayına dikkat! "Altın ne zaman alınmalı?" sorusuna yanıt verdi

İslam Memiş’ten "büyük reset" ve altın uyarısı: Şubat ayına dikkat! "Altın ne zaman alınmalı?" sorusuna yanıt verdi

Finans Analisti İslam Memiş, piyasalarda yaşanan olağanüstü hareketliliği değerlendirerek yatırımcıları "manipülasyon yılı" konusunda uyardı. Değerli metallerin yatırım aracı olmaktan çıkarılıp spekülasyon aracına dönüştürüldüğünü belirten Memiş, alım için Şubat ayına işaret etti.

Altın, gümüş ve bakır fiyatlarındaki sert yükselişler piyasalarda suların durulmamasına neden oluyor. Youtube kanalında kritik açıklamalarda bulunan İslam Memiş, 2030 yılı için öngörülen "büyük reset" sürecinin öne çekildiğini ve kağıt paranın kalkacağı bir döneme girildiğini savundu. Değerli metallerdeki teknik analizin artık hükmünü yitirdiğini ifade eden Memiş, yatırımcıların mevcut pozisyonlarını koruması gerektiğini vurguladı.

"2026 MANİPÜLASYON YILI DEMİŞTİM, İLK AYDAN GÖRDÜK"

Piyasaların artık normal bir seyir izlemediğini belirten İslam Memiş, değerli metaller üzerindeki baskıyı şu sözlerle özetledi:

"Son iki aydır değerli metaller yatırım aracı olmaktan çıkarılıp spekülasyon aracına çevrildi. Bir saatte 120 dolar yükseltiyorlar, sonra 100 dolar geri çekiyorlar. Bu piyasada en çok kazanan merkez bankaları ve sistem. O yüzden yatırımcılar mevcut konumunu koruyup kenarda beklemeli. 2026 manipülasyon yılı demiştim, daha ilk aydan gördük."

Gümüş altını sollayacak! İslam Memiş son kez uyardı! Tersine dönüyor piyasa - KARAR

ALTIN VE GÜMÜŞTE "OYUN" VURGUSU

Altın fiyatlarındaki rekor söylemlerine mesafeli yaklaşan Memiş, piyasada teknik yorum yapmanın imkansız hale geldiğini söyledi:

"Altın 6.000–7.000 dolar gibi söylemler magazin tarafı. Teknik yorum mümkün değil. 2030’daki büyük reset süreci öne çekildi. Kağıt para kalkacak. Amerika altınla, Çin gümüşle, Elon Musk bakırla bu savaşta. Çin, Rusya ve Amerika hem savaşta hem para savaşında anlaşmış durumda. En çok altın Amerika’da, en çok gümüş Çin’de. Onlar kazanıyor."

Altın ve gümüşte rekor üstüne rekor: Gram altın 7 bin 100 lira sınırını aştı - KARAR

ALIM İÇİN ŞUBAT AYINI İŞARET ETTİ: "SATMAK AKIL KÂRI DEĞİL"

Yatırımcıların elindeki varlıkları koruması gerektiğini ifade eden Memiş, alım fırsatı bekleyenlere şu tavsiyelerde bulundu:

"Şubat ayındaki sert düşüşlerden sonra alım yapılabilir. TL ile işlem yapmayın, miktara odaklanın. Rasyo üzerinden takas yapın. Benim umurumda olan 88’den satıp 77’den yerine koyabildim mi, mesele bu. Nakde ihtiyacın yoksa malına sahip çık. Sert düşüşlerde nakdin varsa ekleme yap. Satmak akıl kârı değil. Pozisyonu bozmamak gerekir. Ortada piyasa yok, oyun var."

Gümüş altını geride bıraktı: İlk 8 ayda yüzde 65 kazandırdı - KARAR

BİTCOİN VE BAKIR DEĞERLENDİRMESİ

Kripto para piyasası ve bakırdaki yükseliş trendine de değinen analist, görüşlerini şöyle sürdürdü:

"Bitcoin 88 bin doların üzerinde bile bana göre ucuz. 90–100 bin dolar altı fırsat. Bakırdaki yükselişin abartıldığını savunuyorum. Endüstriyel ihtiyaç var ama köpürtülüyor."

Bitcoin yeniden yükselişe geçebilir mi? - KARAR

Memiş ayrıca, Mayıs ayında görev süresi dolacak olan Fed Başkanı Jerome Powell’ın psikolojik baskıya dayanıp bir faiz indirimi daha yapabileceğine dikkat çekti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN